fbpx

Igény mutatkozik templomok fűtésrendszerének kiépítésére

Nagy igény mutatkozik a templomok fűtésrendszerének kiépítésére, erre nyújt lehetőséget Hargita Megye Tanácsának egyházaknak szóló pályázati kiírása. A templomok és különböző egyházi épületek építése, felújítása mellett a templomok fűtésrendszerének kiépítését is fontosnak tartja az egyház és a megyei tanács egyaránt. Az előző években számos támogatási igénylést nyújtottak be a megyei tanácshoz ez ügyben, és több templomban sikerült korszerű rendszert beüzemelni. A jelenlegi kiírási időszakban újra lehetőség nyílik ez ügyben támogatásért folyamodni.

Az egyház közösségépítő jellegét Hargita Megye Tanácsa mindig elismerte, így ennek megfelelően minden évben igyekeznek a lehető legtöbb támogatást nyújtani, a támogatást pedig a lehető legjobb helyre igyekeznek elosztani. A megyei tanács 2001-től támogatja a Hargita megyében működő egyházakat, 2009-től pedig külön egyházi részleg működik az országban egyedülállóan.

A pályázatokat február 15-ig 12 óráig várják, amelyeket leadhatnak Csíkszeredában Hargita Megye Tanácsa iktatójában (Szabadság tér 5. szám) vagy a területi irodáknál (Székelyudvarhely, 1918. december 1. út 9. szám, Székelykeresztúr, Szabadság tér 55. szám, Gyergyószentmiklós, Szabadság tér 12. szám). Ugyanitt igényelhetik a pályázati űrlapot, vagy letölthetik az alábbi linkről:

www.hargitamegye.ro/egyhazak.html

Az elmúlt évek egyháztámogatásának beszámolóját Hargita Megye Tanácsa honlapján az éves beszámolói között tanulmányozhatják, az ebből készített infografikát ugyanitt tekinthetik meg.

Csíkszereda, 2017. február 9.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.