fbpx

Szerződést bontsanak a kiflit szállító céggel, vagy sem?

A tej-kifli programban való szerződésbontásról hozott létre szavazást Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke február 9-én. Arról kéri ki a polgárok véleményét, hogy szerződést bontsanak-e az egyik, pékterméket beszállító vállalkozással, mert ugyan a fogyasztóvédelmi hivatal szülők, illetve iskolák bejelentései alapján 40 000 lej értékű bírságot szabtak ki a cégre, ám ha szerződésbontásra kerülne sor, az újabb közbeszerzési eljárás akár 90 napig is eltarthat, így kérdéses, mikor kaphatnak tízórait újra a gyerekek. „Ezért kell többször is megfontolni, hogy milyen lépéseket hozunk! Gondolkodjunk a megoldáson, főleg azon gyermekek esetében, akiknél ez a kifli jelenti a napi első étkezést! Javasolom a szülőbizottságok, karitatív szervezetek, cégek bevonását is, ha szerződésbontásra kerülne sor” – fogalmaz a Facebookon a megyeelnök, aki szerint egy új közbeszerzési eljárás sajnos hosszú, de emiatt nem kellene hiányt szenvedniük a gyermekeknek.

A szavazáson feltett kérdés: Legyen-e szerződésbontás a tej/kifli/alma program kapcsán a péktermékek szállítására szerződött tordai beszállító céggel, vagy sem? A konzultáció február 16-án zárul.

A fentiek kapcsán nyilatkozva Borboly Csaba elmondta, hogy hétfőre hívták meg a csíkszeredai megyeházára a tordai vállalkozás képviselőit békéltető beszélgetésre. Hozzátette: egyébként Csíkszeredában teljesülnek leginkább a törvényi feltételek a program keretében.

Csíkszereda, 2017. február 9.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.