fbpx

Imets Tamás csodájára jártak Európa szívében

Hargita megye értékeit újra megmutatták Brüsszelben, május 6-án, szombaton az Európai Régiók és Városok Fesztiválján, a Régiók Bizottságának (RB) Open Day elnevezésű egész napos rendezvényén. A gasztronómián, a turisztikai látványosságokon túl ez évben a székely babákat is bemutatták, de a legnagyobb sikere az ifjú csíkszeredai feltalálónak, Imets Tamásnak volt, aki Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyéért Egyesület közös meghívásának eleget téve ismertette gondolatvezérlésű találmányait.

Hargita Megye Tanácsa nemzetközi kapcsolatokért felelős részlegének munkatársai Szőcs-Mátyás István vezérigazgatóval népviseletben öltözve vettek részt a Nyílt Napon, választ adva az érdeklődők kéréseire.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, aki tagja a Régiók Bizottságának, örömmel nyugtázta, hogy ez évben is nagy népszerűségnek örvendtek a székely termékek és sikerült megmutatnunk, hogy nem csak a hagyományőrzésben, hanem az innovációban is élen tudunk járni. Közösségi oldalán írt bejegyzésében köszönetét fejezte ki a munkaközösségnek, akik sikeresen pályáztak, hogy jelen legyen Hargita megye a rendezvényen, továbbá gratulált Imets Tamás fiatal feltalálónak, aki a megye hírnevét öregbíti.

Május 9-én, kedden sor fog kerülni Hargita Megye Tanácsa Heuréka Díjának átadására Hargita megyei fiatal feltalálók részére. Ennek alkalmával, 13 órától Imets Tamás feltaláló tart bemutatót Csíkszeredában.

Csíkszereda, 2017. május 7.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.