fbpx
Javaslata vagy észrevétele van?
Írja meg itt!

 

 1. augusztus 7., hétfő:
 1.   július 21., péntek:

2023.július 20., csütörtök: 

2023.július 19., szerda: 

 

 1. július 18., kedd:

 

 1. július 17., hétfő:

2023. július 16., vasárnap: 

 1. július 15., szombat:

 

2023. július 14., péntek: 

 

2023.július 13., csütörtök: 

 

 1. július 12., szerda:

 

 

 1. július 11., kedd:

 

 

 1. július 10., hétfő:

2023. július 9., vasárnap: 

 

 1. július 8., szombat:

 

 1. július 7., péntek:

 

 1. július 6., csütörtök:

Csomortányi István, nem vállalta a lényegi párbeszédet Úzvölgye ügyében mai nap kiadott EMSZ nyilatkozat mentén.

 

 1. július 4., kedd:

 

 1. július 3., hétfő:

 

2023. július 2., vasárnap: 

2023.július 1., szombat: 

 

 1. június 30., péntek:

2023. június 29., csütörtök: 

 

 1. június 26., hétfő:

 

2023. június 25-26., szombat-vasárnap: 

 

 1. június 21., szerda:

 

 

 1. június 20., kedd:

 

 1. június 18., vasárnap:

 

 

 1. június 17., szombat:

 

 1. június 16., péntek:

 

 1. június 15., csütörtök:

 

 1. június 14., szerda:

 

 1. június 13., kedd:

 

 1. június 12., hétfő:
 1. június 11., vasárnap:

 

 1. június 9., péntek:

 

 1. június 8., csütörtök:

 

 1. június 7., szerda:

2023. június 6., kedd: 

2023. június 5., hétfő:

 

 1. június 4., vasárnap:

 

2023.június 3., szombat: 

 

 1. június 2., péntek:

 

 1. június 1., csütörtök:
 • Csodaszép, korszerű óvodát avattunk ma Gyergyószárhegyen, amely nemcsak a térségben, hanem Európa szinten kiemelkedő.
 • Öröm látni az aktív önkormányzati munkát, a fejlődő közösségeket, ennek a jó példája Fenyéd is, ahol ma korszerű játszóteret adtunk át, amelynek megépítésében nem a költségek lefaragása, hanem a gyerekek biztonsága kapta a főszerepet. Hargita Megye Tanácsa részéről támogatjuk a hasonló beruházásokat, hiszen a célunk az, hogy családbarát megyét építsünk.

 

 1. május 31., szerda:

 

 1. május 30., kedd:
 1. május 29.,hétfő:

 

 1. május 27., szombat:

 

 1. május 26., péntek:

2023. május 25., csütörtök:

 • A hősök tiszteletet érdemelnek, nemzetiségtől függetlenül! Emléküket nem használhatjuk fel önös érdekek elérésére! A megemlékező ünnepségek, a haditemetők nem lehetnek vita témái és helyszínei!
 • Csűrdöngölő sokéves hagyományát tartja fenn a kezdeményező-szervező András Alapítvány és a házigazda Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes, kitartó és lelkesítő munkával, és annak a bizodalmával, hogy a befektetett energia és munka, a néptánc és népi kultúra művelésének biztosítéka.
 • Ruzsa Lehel kézműves cipőkészítő feleségével, Kingával, mertek itthon jövőt tervezni és álmaikat megvalósítani. A csíkszeredai kis műhelyben készített egyedi férfi és női cipők, a ma megnyílt bemutató üzlet polcain ékeskednek.

 

 1. május 24., szerda:
 • Egy egész Hargita megyei csapat van ma Brüsszelben! A helyi és hagyományos termékek értékesítéséért és a Székelytermékért utaztak el egészen idáig.
 • TANÜGYI SZTRÁJK – Kinek jó ez? Kinek árt?, kinek használ? Meddig tart? Lesz-e változás? Mi lesz a megoldás? Nem szociális segélyt, tisztességes béreket szeretnének. Egy pedagógus mintát, példát kell mutasson a diákoknak, de miből?

 

 1. május 23., kedd:

 

 1. május 22., hétfő:
 1. május 21., vasárnap:

 

 1. május 20. szombat:

 

 

 1. május 19., péntek:
 • Az idei Hargita Megyéért Díj Hargita megye egyik legkiemelkedőbb nagykövetének jár, tevékenységének fontosságát senki nem vitatja el. Gratulálok Fazakas Szabolcsnak, a Mini Erdély Park és az Orbán Balázs Látogatóközpont megálmodójának és megvalósítójának!
 • A román nyelv oktatása a jelenlegi formában diszkriminatív a kisebbségi nemzetiségek számàra. Döntés született! Kimondta az igazságügy is, amit a hétköznapokban mindannyian megéltünk, megélünk. A döntést követően jogosan várjuk el, hogy minél előbb betartsák azt.

 

 1. május 18., csütörtök:

 

 

 1. május 16., kedd:
 1. május 15., hétfő:

 

 1. május 14., szombat:

 

 1. május 12., péntek:
 • Több mint száz székelyföldi polgármester és önkormányzati szakemberrel együtt vettem ma részt Csíkszeredában a Csíkszereda Városháza által szervezett, rendkívüli konferencián az önkormányzati fejlesztések jövőjérő
 • Hargita Megye Tanácsa, Hargita Megye Tanácsának Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatósága és a Vámszer Géza Művészeti Népiskola dránicapattintó műhelyt szervezett ma.
 • Huszonegy családbarát turisztikai szolgáltató vehette át ma a Family-friendly tanúsítványt a madéfalvi Amadé Panzió éttermében. A 2020-ban indított kampány keretében eddig 135 vállalkozónak ítéltük oda a családbarát minősítést. A mai naptól Hargita megyében összesen 154 Family-friendly szolgáltatás várja a turistákat és a helyieket.
 • Nem adjuk fel az utak építését! Kijavítjuk a csúszásokat Tarcsafalva és Firtosmartonos útszakaszon.
 • Több tízezer zöldség- és fűszer palánta van Csekefalván a Jánosi házaspár fóliagazdaságában. Ma őket látogattam meg és vásároltam is tőlük.

 

 1. május 11., csütörtök:

 

2023. május 10., szerda: 

 

 

 1. május 9., kedd:
 1. május 8., hétfő:
 • Közel 1100 fiatal válaszolt Hargita Megye Tanácsának Elemző irodájának felmérésére, amelyet ma mutattunk be a megyeháza Karrierirodájában. A fiatalság “aktív”, akik készek bekapcsolódni a közéleti döntésekbe, ha azt sajátjuknak is érzik!
 • Hargita megye percekben! Mi történt a héten?
 • Székelyföldön nem ismeretlen az úgynevezett „zsebszerződés”. Így adták-vették a földterületeket – Heti értékelő témája, osszák meg ismerőseikkel, rokonaikkal és tegyék be minél több csoportba, hogy más is tájékozott legyen!

 

 1. május 5., péntek:

2023. május 4., csütörtök: 

 

 1. május 3., szerda:

 

2023. május 2., kedd: 

 1. április 27., csütörtök:
 1. április 25., kedd:

 

 1. április 24., hétfő:

 

 1. április 23., vasárnap:

 

 1. április 22., szombat:

 

 1. április 21., péntek:
 • Ismételten kérem a PETI bizottságot, hogy székelyföldi látogatásuk során ne hagyják ki Hargita megyét! Hargita megyében a legnagyobb a medveprobléma, a tavasz beálltával pedig szaporodnak a medvekárok.
 • 18 évesen, a nagybetűs ÉLET küszöbén. Kedves Tusnád községi Fiatalok, ezúton azt kívánom nektek, hogy tekintsetek izgalommal és bizalommal a jövőbe, merjetek nagyot álmodni, az itthoni közösség megtartó ereje legyen mindig támaszpont számotokra.

 

 1. április 20., csütörtök:

 

 1. április 19., szerda:

 

 1. április 18., kedd:

 

 

 1. április 17., hétfő:

 

 

 1. április 14., péntek:

 

 1. április 13., csütörtök:
 • A gyergyószentmiklósi Köllő Miklós tervei alapján zajlik a munkálat a gyergyószárhegyi ferences rendi kolostornál és templomnál.
 • Idén is megszervezték a Bucsin Kupát. Örülök, hogy a Hargita megyei északi települések polgármesterei is nyiltottak a JégViHar mozgalomhoz való csatlakozásra.
 • Számos érdekes és elgondolkodtató előadással készül idén is a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió. Közel egy éve a gyergyószentmiklósi Öntöde épületében folytatják tevékenységüket, amit ezalatt sikeresen fel is újítottak.
 • Szüleinknek, nagyszüleinknek biztosított munkahelyet az épület, amelyben most a Gyilkostó Szövetkezet működik. Hármas együttműködést írtunk alá ma Csergő Tibor polgármesterrel és Pál Árpád Igazgatóval. Hargita Megye Tanácsa partnere lesz a szövetkezetnek abban, hogy vállalkozói inkubációs központnak adjon helyet a szövetkezet.

 

 1. április 12., szerda:
 • Siménfalván őrzik a kosárfonás hagyományát. Szeretném, ha a zöld átállás jegyében előnyben részesítenénk a természetes anyagokból készült termékeket, a műanyaggal szemben.
 • Én ma vártam Lénárd Andrást, hogy beszélgessünk, tartottam a szavam. Remélem még idén sikerül találkoznunk. Várom akkor, hogy egyeztessünk egy időpontot, szabályokat, moderátort, ami szükséges ahhoz, hogy ez a beszélgetés megvalósuljon.
 • Ma, az alcsíki polgármesterek Csíkszentkirályon találkoztak, melynek legfontosabb hozadéka, az első nagy horderejű közös alcsíki projekt, Hargita megye első közösségi lovassport bázisának létrehozása KászonbanHargita Megye Tanácsa val közösen.
 • Elkezdődtek a munkálatok a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház járóbeteg-rendelőjének helyet adó épület felújítási munkálatai. Ma sajtótájékoztatón ismertettük a beruházás részleteit.

2023.április 11., kedd:

2023. április 9., vasárnap: 

 

 1. április 7., csütörtök:
 • Hargita megyében az elmúlt években nőtt az örökbeadások száma, és azon dolgozunk, hogy ez a tendencia így maradjon. A fejlődésben lemaradottak, a fogyatékossággal élők, a nagyobb gyerekek vagy fiatalok is kell esélyt kapjanak a teljes életre.
 • Egyre jobban erősödik a JégVihar mozgalom. Öröm volt számomra azt hallani, hogy a maroshévízi polgármester is azt szeretné, hogy a Hargita megyei északi településeken élő gyerekek is megszeressék a hokit.
 • Maroshévízen szavazott a megyei tanács testülete az északi térség településeinek járó támogatásról az adóvisszaosztásból.
 • Hargita megye gazdasági memorandumát készítjük elő. Elemzők, kutatók, vagy más érintett magán és jogi személyek jelentkezését várjuk kiírásunkra.

2023.április 5., szerda: 

 • Hargita Megye Tanácsa utat mutat a Hargita Hazavár-Karrieriroda által. Karriertervezésben, szakmai és személyes fejlődésben egyaránt segítséget nyújt a fiatalok számára az iroda.  Már februártól működik a Karrieriroda, számos esemény valósult meg Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen és Gyergyószentmiklóson is. Ma sajtótájékoztató keretében hivatalosan is bemutattuk.
 • A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház ideggyógyászati osztályán járva a szorongásról, a krónikus betegségekről beszélgettünk.
 • Az Amadé Panzió és Étteremben ma egy különleges projektbe nyerhettünk betekintést, hiszen a desszert konyha létrehozása a Choco Projecttel új távlatokat nyit meg a helyi turizmusban.

 

 1. április 4., kedd:
 • Ma reggel Nagy Jánossal, Siménfalva polgármesterével meglátogattuk azt a gazdát Nagykadácson, akihez a medve több alkalommal visszajárt, hatalmas károkat okozva az állatállományban.
 • Az olasz kivitelező felhagyta a munkálatokat Udvarhelyszék déli részén a megyei úthálózat felújításán. Erős csapatmunka árán sikerült elérjünk oda, hogy április 11-től tekinthetjük felbontottnak a szerződést.
 1. április 3., hétfő:

 

 1. április 2., vasárnap:

 

 1. március 19., vasárnap:

 

 1. március 18., szombat:
 • Újra lendületben a Székely termék Bizottság, és újabb székely termék védjegyes termelőket regisztráltak! A székely termék védjegy szakmai keretet biztosít a termelőknek, a vásárlónak pedig a magas minőség garanciája! Ma újra vásár Csíkszeredában.

 

 1. március 17., péntek:

 

 2023.március 15., szerda:

 • Március 15-e az emlékezés és a szembenézés ünnepe. Csíkszentsimonból ismertettünk egy csíki körképet, hogy hol, milyen programmal ünnepelnek ma.
 • Az 1848-49-es magyar forradalom és szabadság kitörésének 175. évfordulóján egyszerre dobban minden magyar szíve. Tisztelet a hősöknek, Csíkszereda 2023.
 • Ma Hargita Megye Tanácsa

 

 1. március 13., hétfő:

 

2023. március 12., vasárnap:

2023. március 11., szombat:

 

 1. március 12., vasárnap:
 • Részt vettem a csíkszéki önkéntes tűzoltók képzésén. Köszönöm Albert Csabának, a Hargita Megyei Önkéntes Tűzoltók Egyesület elnökének munkáját:
 • Hangolódjunk együtt március 15-re, és emlékezzünk méltóképp hő Ünnepi szentmisén vettem részt Csíkajnádon:
 • Újabb medvetámadás Hargita megyében! Ez idén a második eset. Kissolymosban, falu közötti belterületen támadt a vadállat, az áldozatot kórházba szállították:

 

 1. március 11., szombat:
 • Falakat döntünk az egyenlőség érdekében! Gratulálok Szakács-Paál Istvánnak és csapatának a mai esemény megszervezéséhez, és ahhoz, hogy támogatják a női vállalkozókat:
 • Magyar Unitárius Egyház egyik kiemelkedő programján, a Gondnok-Prezsbiteri konferencián vettem részt:

 

 1. március 10., péntek:
 • Zöld Hargita megye mellett, zöld Hargita Megye Tanácsát is építünk:
 • Ma ünnepeljük a székely szabadság napját:
 • Ma délután, a székely szabadság napján szerveztük meg az év eleji küldöttgyűlésünket Hargita Megye Tanácsának Márványtemében.

2023. március 8., szerda: 

 1. március 6., hétfő:
 1. március 3., péntek:
 • A Sürgősségi Esetek Felügyelősége Becsület érdeméremmel tüntette ki Hargita Megye Tanácsának Hegyi és Barlangimentő Közszolgálatát.
 • A Garden Project csapata mindig naprakész tudással rendelkezik, bármilyen kertészeti vagy gyümölcstermesztéssel kapcsolatos kérdésben is tudnak választ adni, keressék őket bizalommal. Ott voltunk a Kertészeti Szakmai Napokon.
 • Kulturális intézmények, kistérségek valamint egyesületek és társulások vezetői ültek le egy asztalhoz, a megyeszintű programok, projektek megvitatása, az értékeink megőrzésének és gyarapításának céljából. Örömmel üdvözöltük Beke Mihály András, Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa első beosztott konzul, részvételét a megbeszélésen, aki aktívan kíván részt venni a megye kulturális életében.

2023. március 1:

 • Ma 10 és 11 óra között működésbe léptek az ország polgárvédelmi szirénái. A szirénapróbának egyrészt az a szerepe, hogy a lakosság megismerje a vészjelzésnek ezt a módját, másrészt gyakorlatot jelent a szirénákat kezelő személyzet számára, ugyanakkor a szirénák működőképességét is teszteli.
 • Ma Brüsszelben a Családbarát Önkormányzatok Európai Hálózatának 4. Kongresszusán, nagyszerű lehetőség adódott arra, hogy felhívjam a figyelmet a családok kulcsfontosságú szerepére.

 2023.február 28., kedd:

 • Küsmöd és Siklód között továbbra is keressük a hosszútávú megoldást. Ma a helyszínről jelentkeztem.
 • Hargita Megye Tanácsa, ma rendkívüli tanácsülést hívott össze, egyetlen napirendi ponttal. Hargita Megye Tanácsa is szerepet vállal a duális képzés megerősítésében Csíkszereda Városházával közösen, egymilló euróval támogatjuk a szakképzési központ létrehozását.
 • Polgári védelem napja alkalmából Hargita Megyei Olt Sürgősségi Esetek Felügyelőségének vezetőjével, Stelian Cimpoeșu parancsnokkal, beszélgettünk arról, hogy fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek iskolai tanulmányuk alatt megtanuljanak helyesen cselekedni természeti katasztrófák során

2023. február 15:

 • Sajtótájékoztatót tartottunk Úzvölgye és Törökországi adománygyűjtés témákban.
 • Hargita Megyei Farsangbúcsúztató kapcsán sajtótájékoztatón vettem részt.
 • A Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége által szervezett osztályfőnöki óralátogatáson a csíkszeredai Venczel József Szakközépiskolában.
 • februári tanácsülés rendhagyó helyszíne a Bucsin-tető volt, fontos döntéseket hoztunk.
 • Vámszer Géza Művészeti Népiskola farsangi erdei iskola programján vettem részt

 

 1. február 14., kedd:
 • Bemutattuk az idei egyházi pályázati kiírásaikat az udvarhelyszéki

plébánosoknak.

 • Részt vettem a Régiók Bizottságának a környezetvédelmi,

éghajlatváltozási és energiaügyi (ENVE) szakbizottság ülésén

 

2023.február 13., hétfő:

 • Vezetőségi értekezleten átbeszéltük a szerdán sorra kerülő tanácsülés anyagát, valamint a hét megoldásra váró feladatait.
 • Átbeszéltük Hargita Megye Tanácsa  Vidékfejlesztési Egyesületének idei költségvetését, prioritásait.
 • Youth in transition – ifjúsági eseményre került sor Hargita Megye Tanácsának márványtermében, Dr. Seer László, marketing tanácsadó vezette be  a résztvevőket a Z generáció rejtelmeibe és világnézetébe, sor került az új ifjúsági stratégia bemutatására, valamint interaktív beszélgetésre a  fiatalokkal a megyei ifjúsági tanács megalapításáról.
 • Heti értékelő szókimondóan ITT

2023.február 12., vasárnap:

 • A Csíkszeredai Hobby Kisállattenyésztők Egyesülete szervezésében 3 napos kisállat kiállításra került sor Csíkszeredában, ellátogattunk a kiállításra.
 • A házasság világnapját, a férfi és nő erős szövetségét ünnepeltük ma.
 • 8 év kihagyás után egy nagy kaláka eredményeként újra megszervezték három korosztályban a Délhegy-kupát Gyergyócsomafalván.

Loading