fbpx

Irracionális magatartás

Sajnos, az idei évben a román politikai pártok úgy viselkednek, mint a szarvasbika ősszel, csak egy téma érdekli őket. Az elnökválasztás. Pedig az Antal Árpád által felvetett témák, például a pénzügyi decentralizáció kérdése, tehát hogy a helyben befolyó adó nagyobb arányban maradjon helyben, az erdélyi, partiumi, bánsági megyék számára fontosabb lenne, mint számunkra, ugyanis mi az országos átlagnál helyezkedünk el a befizetett adók tekintetében, tehát kicsivel többet fizetünk be, mint amennyit visszakapunk, de Brassó, Temes, Kolozs tejel rendesen Bukarestnek. Mégsem merik ezeket a kérdéseket érdemi vita tárgyává tenni. Nem racionális a magatartásuk.

Biztos vagyok benne, hogy egy fejlesztési régiók szintjén megvalósuló pénzügyi decentralizáció beindítaná a régiós határok átrajzolását, ugyanis Brassó, Szeben, Fehér megyének nem érné meg az alacsonyabb adóbevétellel rendelkező székelyföldi megyékkel kötött „kényszerházasság” fenntartása.

http://www.mediafax.ro/social/antal-proiectul-de-autonomie-sa-aiba-cinci-elemente-importante-intre-care-si-drepturile-romanilor-12793895

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.