fbpx

Ismételten felszólítják az örökösöket a Lázár-kastély átvételére

Hargita Megye Tanácsa ismételten felszólítja a gyergyószárhegyi Lázár-kastély tulajdonosait, illetve azok jogi képviselőit – Lipthay Antal Miklós, Apor Csaba Gábor, Nagy Judit Mária, Vormair István -, hogy a helyi polgármesteri hivataltól vegyék át az ingatlan kulcsát. Az április 2-án keltezett értesítést Szilágyi Erzsébet bírósági végrehajtón keresztül juttatja el a megyei tanács az érintetteknek. A kulcs átvétele meg kell történjen az értesítés kézbesítésétől számított 15 napon belül.

Erre a lépésre azért volt szükség, mert az előző, február 24-re tervezett átadás-átvétel nem történt meg, tekintettel, hogy a Berczely-ág képviselője nem vette át a meghívót, Lipthay Antal Miklós képviselőjének hiányoztak a meghatalmazást igazoló iratai, illetve Vormair István megtagadta a kulcs és az ingatlan átvételét.

Lipthay Antal Miklós nemrég találkozott Borboly Csabával, Hargita Megye Tanácsának elnökével, amikor újra megerősítette együttműködési szándékát a megyei tanáccsal. Az örökös akkor elmondta, keresi a lehetőséget, hogy a kastélyt lehessen újra megnyitni a közönség előtt, hiszen tudja, hogy a kulturális jelentőségén túl hány gyergyószárhegyi, és közvetve gyergyó-medencei családnak jelent megélhetést, jövedelemkiegészítést. Kész átvenni a kastélyt, és ismét használatba adni a megyei tanácsnak ingyenesen.

 Csíkszereda, 2014. április 2.

 619 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...
Megszakítás