fbpx

IT szakemberek találkoztak Tusnádfürdőn

A tavaly alakult székelyföldi IT&C cégeket magába foglaló IT Plus Cluster szervezésében, a Kovászna megyei Kereskedelmi és Iparkamara IT&C szakosztályának és a Csíki Vállalkozó Egyesületének társszervezésében november 28-29-én Tusnádfürdőn tartják a második régión belül zajló számítástechnikai és technológiai tematikájú szakmai konferenciát.

A péntek délelőtti megnyitón Kozma István, az IT Plus Cluster elnöke, Bihari Béla, a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara IT&C szekciójának vezetője, Zsigmond Barna Pál, Magyarország csíkszeredai főkonzulja, Édler András, a Kovászna Megyei Kereskedelmi Kamara elnöke, továbbá Borboly Csaba és Tamás Sándor, a két székelyföldi megyeitanács-elnök köszöntötte a százötven fős hallgatóságot az Ozone Hotelben.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a lentről felfele építkező projektekben hisz – emelte ki köszöntőjében.

– Ha Székelyföld autonómiájáról beszélünk, akkor ezek a követendő példák. Nem elég csak beszélgetni valamiről, hanem tenni is kell érte. A klaszter létrehozói előljárnak ebben, a politikusok még csak beszélnek róla. A tanácselnök felvetette a Székelyföldi IT stratégia kidolgozásának fontosságát. November 16. bebizonyította az internet és  a kommunikáció fontosságát, Johannis államelnöki győzelméhez az IT szektor nagyban hozzájárult – fogalmazott Borboly Csaba.

A tanácselnök meglátása szerint a munkahelyteremtésben komoly lehetőségek vannak e téren, ezért a felnőttoktatásban is együtt kívánnak működni a klaszterrel. Borboly Csaba arra bátorította a vállalkozókat, hogy fogjanak össze és akár társulva jelentkezzenek a megyei tanács által elnyert uniós pályázatok komponenseinek kivitelezésére. Ez az összeg több mint hét millió eurót tett ki az elmúlt években, tehát van lehetőség bőven – summázta a megyevezető.

A kétnapos konferencia célja a régión belül működő szakági cégek kapcsolati hálóját erősíteni: úgy egymás között, mint a régión kívüli fontos szereplőkkel egyaránt. A részletes program: http://itpluscluster.ro/hu/ii_szekelyfoldi_itc_konferencia

Csíkszereda, 2014. november 28.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.