fbpx

Új védőfelszerelést kaptak a tusnádfürdői önkéntes tűzoltók

Új felszereléssel gazdagodtak a tusnádfürdői önkéntes tűzoltók, Hargita Megye Tanácsa 20 000 lejt osztott le Tusnádfürdőnek tűzoltófelszerelések beszerzésére. A finanszírozásból az önkéntesek biztonságát szolgáló teljes ruházatot és védőfelszerelést vásároltak. Ezek ünnepélyes átadásra a tusnádfürdői közösségi házban került sor pénteken, november 28-án, ahol jelen volt Borboly Csaba megyeelnök és Becze István megyeitanácsos is.

Házigazdaként Antal Tibor polgármester és Melles Mária alpolgármester köszöntötte a meghívottakat és az önkéntes tűzoltókat. – Örvendünk, hogy a megyei tanács támogatja az önkéntes tűzoltó csapatot, reméljük, hogy minél kevesebb alkalommal kell majd használják, inkább bemutatók alkalmával, mint éles bevetésben legyen rájuk szükség – fogalmazott Antal Tibor polgármester.

Tusnádfürdő igen jelentős turisztikai tevékenységgel foglalkozó település, ezért nagyon sok ember megfordul itt. Ezért a közbiztonságnak, a katasztrófa elhárításnak óriási szerepe van. Köszönettel tartozunk azoknak az embereknek, akik ezt önkéntesen vállalják, szabadidejüket áldozva fel közösségükért – munkájukhoz sok sikert kívánt köszöntőjében Becze István megyei tanácsos.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsa elnöke az emberélet fontosságát hangsúlyozta: – Ezekre a ruhákra azért van szükség, hogy az önkéntes tűzoltók biztonságosan hazaérjenek családjukhoz egy-egy bevetés után. Nem az a legfontosabb, hogy milyen gép és felszerelés van, hanem az emberi élet védelme, ennek biztosításával tartozunk az önkéntes tűzoltók családjainak – hangzott el.

Imecs Ferenc az önkéntes tűzoltók vezetője köszönetét fejezte ki a megyei tanácsnak, hogy évről-évre segíti a megye számos önkéntes tűzoltó-alakulatát. Ugyanakkor köszönetét fejezte ki Albert Csabának, a Hargita Megyei Önkéntes Tűzoltók Szakmai Egyesülete elnökének, aki segített a minőségi német felszerelés beszerzésében.

A tűzoltóságnak a legfontosabb tevékenysége a megelőzés, ezzel magyarázható a tűzesetek alacsony száma Tusnádfürdőn – fűzte hozzá az elhangzottakhoz Zólya Zoltán, Hargita Megye Tanácsa Közigazgatási osztályának vezetője.

Csíkszereda, 2014. november 28.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.