fbpx

Jelenléti oktatás hétfőtől, de csak ott, ahol legalább 60 százalékos a személyzet átoltottsága

Az Országos Vészhelyzeti Bizottság (CNSU)  99/2021.11.05. számú határozata értelmében, melyet megerősített a tanügyi és az egészségügyi miniszter pénteki rendelete, az iskolákban és óvodákban a gyerekek jelenlétével folytatódik az oktatás november 8-tól, hétfőtől, de csak azokban a tanintézményekben, amelyekben a munkaközösség átoltottsági arány meghaladja a 60 százalékot, a többi intézmény online formában folytatja.

A tanintézetek igazgatótanácsa a pénteki nap folyamán eldöntötte, hogy milyen formában zajlik hétfőtől a tanítás. A referencianap ezentúl a péntek lesz, minden héten az azon a napon érvényes arány szabja meg, hogyan folyik a tanítás a következő héten. A rendelet a magán tanintézetekre is kiterjed. Az iskolák vezetőségei saját jogkörben dönthetnek arról, hogy a 60 százalékos arány felett is online oktatásra térnek át, ha azt biztonságosabbnak tartják.

Az eddigi rendelkezések közül továbbra is érvényben marad az, hogy ha egy diák igazoltan megfertőződik a koronavírussal, felfüggesztik a jelenléti oktatást az egész osztály számára. Ha egy iskola osztályainak több mint felében felfüggesztették a jelenléti oktatást, a teljes tanintézet online oktatásra tér át.

A Hargita Megyei Főtanfelügyelőség honlapján pénteken közzétett legfrissebb adatok szerint a megyében az oktatási intézmények alkalmazottai körében a koronavírus elleni átoltottság 55,78 százalékos.

Az új szabályozás szerint a megye oktatási intézményeinek csak a fele kezdi a munkát a jövő héten jelenléti oktatással, a többiben online folytatódik a tanítás a kéthetes vakáció után.

 

A Hargita Megyei Főtanfelügyelőség honlapján  közzétett tanintézmények listája az átoltottsági adatokkal megtekinthető ITT.

 

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.