fbpx

Jelezzék, ha hibásan elhelyezett forgalombiztonsági vagy téves feliratot tartalmazó helységnévtáblákat észlelnek

Kövessék figyelemmel és jelezzék, ha bármilyen hibát, szabálytalanságot tapasztalnak a helységnév és forgalombiztonsági táblák elhelyezését illetve az azokon szereplő szövegek helyességét illetően – erre kérte Hargita Megye Tanácsának elnöke, Borboly Csaba levélben az udvarhelyszéki polgármestereket a napokban kihelyezett hibás helységnévtáblák miatt, hogy a jövőben ne fordulhasson elő hasonló. Erre a tevékenységre azért kérte fel az önkormányzati vezetőket, mert  jelenleg Udvarhelyszéken folyamatban van a forgalombiztonsági elemek elhelyezése, visszajelzés által pedig segítenék a megyei tanács és szakembereinek munkáját. Az említett  levélben a megyei tanács elnöke a hibás, törvénynek meg nem felelő forgalombiztonsági elemek levételére is felhatalmazta az érintett polgármestereket. Az említett levél elérhető a következő linken: https://drive.google.com/file/d/0B3DH_aG2Ui1USlItLUZBOTFEWVE/view?usp=drive_web.

Egyébként a nem a megyei tanács által jóváhagyott Nagygalambfalván kihelyezett táblákat már ki is cserélték az intézmény munkatársai, a témában írt közlemény elérhető itt: http://www.hargitamegye.ro/hirek/nem-a-megyei-tanacs-altal-jovahagyott-tablat-helyeztek-ki-nagygalambfalvan.html, a munkafolyamatról pedig itt találnak képeket: https://www.facebook.com/borbolycsaba/posts/1398557413524971.

Mivel a közösségi oldalnak és a lakók együttműködésének köszönhetően az ilyen problémákra sokszor hamarabb fény derül, és a megyei tanács is gyorsabban korrigálhatja a problémát a polgármestereken kívül a lakók is jelezhetik a megyei besorolású utakon tapasztalt észrevételeiket a 0266 207 774-es számon vagy a dispecerat@judetulharghita.ro címen.

Csíkszereda, 2017. október 9.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.