fbpx

Jól halad az utak karbantartása Hargita megyében

A megyei tanács nyári karbantartási munkálatai keretében Csík térségben befejezték a munkálatokat a 123-as megyei út Csíkszentmártonon áthaladó szakaszán, ahol a kivitelező kövezést, sáncásást végzett, illetve kitakarították a régi átereszeket és negyven méter hosszúságban új átereszeket szereltek be. Innen haladnak tovább a munkálatokkal a megyehatárig. Ezenkívül szintén befejezték a 113B Lázárfalván áthaladó szakaszán a karbantartást, ahol sáncásásra volt szükség. Folyamatban van a 123F jelzésű Csibán áthaladó megyei út kövezett szakaszán a kövezés, illetve a sáncásás. Ezek mellett Gyimesben a 127A szakaszon Hidegségben a kivitelező elkezdi a kövezett út felújítását Neamț megye határáig haladva, illetve Csíkrákos és Lóvész között a 124-es úton kövezésre, padkavágásra, sáncásásra, új átereszek beszerelésére és a régiek kitakarítására kerül sor. Mindezek befejezése után következik a 125-ös út, ahol Domokos és Balánbánya között kitakarítják a sáncokat, Balánbánya és Kovács Péter között pedig szintén kövezés és sáncásás, átereszek kitakarítása szerepel a szerződésben.

A karbantartás keretében történő kátyúzási munkálatok 99 százalékával már elkészült  kivitelező, a fennmaradt részen, a 113B és 123C szakaszon folytatják a munkát.

A Csík térségére vonatkozó anyagmennyiség és ütemterv megtekinthető az alábbi linken: https://drive.google.com/drive/folders/0B3DH_aG2Ui1UdXJDd3FhYllYQkk

– Idén teljesen új dokumentáció alapján írtuk ki a közbeszerzést, megkétszereztük a felhasználandó anyagmennyiséget a kövezéshez, illetve belefoglaltuk, hogy a megbízott cég rendelkezzen olyan munkagépekkel, amelyekkel árvíz esetén gyorsan be tud avatkozni. Ezenkívül kértük a helyiek segítségét is, hogy figyeljék a munkafolyamatot, hogy fel legyen használva a kellő anyagmennyiség, és ott dolgozzanak, ahol kell. Ennek köszönhetően jól haladnak a megye minden térségében a karbantartási munkálatok, amelyeket időben be is tudunk fejezni – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A munkálatokról korábban közleményben beszámoltunk: http://www.hargitamegye.ro/hirek/folyamatban-van-a-csiki-es-gyergyoi-megyei-utak-karbantartasa.html, illetve az alábbi linken megtekinthető a Hargita Stúdiónak a munkálatok helyszínén készült korábbi felvétele: https://www.facebook.com/HargitaStudio/videos/1627074444003297/

Csíkszereda, 2017. október 10.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.