fbpx

Jó úton haladhatunk Atyhában

Korábbi ígéretéhez híven újra Atyhába látogatott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szombaton, október 8-án, ahol Bíró Barna Botond alelnökkel és Katona Mihály, Korond község polgármesterével közösen megtekintette az elkészült 1 kilométeres leaszfaltozott útszakaszt.

A terepszemle jó alkalom volt arra, hogy egyeztessenek a falut képviselő tanásossal, valamint több helybélivel is elbeszélgettek van-e gond, kifogás a munkálatokkal kapcsolatosan.

– Ígéretet tettem az atyhaiaknak, hogy igyekszem kéthetetne idelátogatni és személyesen meggyőződni, hogy jó ütemben és az elvárásoknak megfelelően haladnak a munkálatok. Azt tapasztaltam, hogy egész más így a falukép, örvendek, hogy különösebb problémák, gondok nem merültek fel – nyilatkozta a látogatás kapcsán a megyeelnök.

Jó úton Atyhában!

A video posted by Borboly Csaba (@borbolycsaba) on

Borboly Csaba azt is elmondta a helybélieknek, hogy várhatóan október 11-től folytatódnak a munkálatok egészen a kockaköves útig.

– Mi mindent megtettünk annak érdekében, hogy idén elkészülhessen a teljes munkálat, ez azonban két tényezőtől függ: az időjárástól, hogy legyen kedvező és lehessen dolgozni, illetve a cégtől, hogy legyen rá kellő kapacitása. A szükséges pénzösszeget sikerült máshonnan átcsoportosítanunk e célra, de bízom benne, hogy a Helyi Fejlesztési Programból (PNDL) vissza fogjuk kapni. – fogalmazott Borboly Csaba tanácselnök.

Az út megtekintését követően Borboly Csaba és Bíró Barna Botond a leégett atyhai római katolikus templomról is munkamegbeszélést folytatott a helyi érintettekkel, a megyei tanács támogatásáról biztosítva Adorján Imre plébánost. A tanácselnök örömmel értesült azon kezdeményezésről is, hogy a csíkszeredai Szent Kereszt plébánián az október 9-i perselyadományokat az atyhai templom javára gyűjtik.

Csíkszereda, 2016. október 9.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.