fbpx

Turisztikai programokat is támogat a megyei tanács

Hargita Megye Tanácsa turisztikai programok támogatására ír ki pályázatot 2014-ben is. A 100 ezer lej értékű pályázatra a romániai törvényeknek megfelelően létrehozott és bejegyzett jogi és természetes személyek, Hargita megye területén turisztikai tevékenységet folytató szervezetek, egyesületek, alapítványok és egyházak jelentkezhetnek.

A pályázat támogatja tematikus parkok (az előirányzott keretösszeg 70%-áig) és bicikliutak (az előirányzott keretösszeg 30%-áig) létrehozását, felújítását és fejlesztését a helyi turizmus fejlődése és a regionális turizmus fenntarthatósága érdekében. A jelentkezők önrésztámogatásra is pályázhatnak a más intézményekhez benyújtott pályázatok esetében, ha a kiírás tárgya nem profittermelő tevékenység. A pályázat illeszkedik Hargita megye turisztikai stratégiájába, amely a következő linken tanulmányozható:

http://hargitamegye.ro/_user/browser/File/turizmus/HMTS%20lektoralva%2021.pdf

– Eddigi tapasztalataink azt mutatják, hogy a turizmus területén a kezdeti lendület lohadni látszik, akik ebből próbálnak megélni, nem fognak össze. A megyei tanács ennek megváltoztatásában vállalna kulcsszerepet: a tematikus parkok és bicikliutak létesítése mellett olyan programokat támogatunk, amelyek a helyi turizmus fejlődése és a regionális turizmus fenntarthatósága érdekében születnek – nyilatkozta Borboly Csaba megyeelnök a pályázatok kapcsán.

A vissza nem térítendő támogatás nem fordítható profittermelő tevékenységre. A pályázatokat Hargita Megye Tanácsának iktatójában lehet benyújtani a Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám alatt, valamint elektronikus formában a salamonandrea@hargitamegye.ro e-mail címen. Leadási határidő: 2014. április 16., 11 óra. A vissza nem térítendő támogatás a  turisztikai programok támogatásával kapcsolatos dokumentációban foglaltak szerint kitöltött pályázati űrlap alapján igényelhető, amely a www.hargitamegye.ro oldalon tölthető le, illetve amelyet Hargita Megye Tanácsának székhelyéről lehet beszerezni (Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám, 208/A iroda), kapcsolattartó személy: Salamon Andrea, telefon 0266-207700/1308, e-mail salamonandrea@hargitamegye.ro.

Csíkszereda, 2014. március 14.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.