fbpx

Jól értem?

Ha igazak a cikkben foglaltak, akkor a kormányzat megvezette a Nemzetközi Valutaalapot, mímelve a pénzlehíváshoz szükséges CFR Marfa privatizációt. Valójában nem akarták privatizálni, és akit hónapig befutóként mutogattak az sem akart privatizálni, mert nagyon jó megvan ő az állami tulajdonú társaság árnyékában.

Ha belegondolunk, hogy a másik fontos Valutalapi feltételt is megfúrták, nevezetesen azt, hogy privát menedzsereket kell kinevezni az állami cégek élére akkor azt kell mondjam, hogy ez nem semmi. Van olyan menedzser amelyet úgy megfutamítottak, hogy  még ma is fut és úton útfélen azt mondja, hogy volt ő menedzser sok helyen, még Albániában is, de ilyet nem látott.

A lényeg az, hogy aki azt gondolja, hogy a mostani kormányzatot asztal alá tárgyalja, túljár az eszén, az nagyon téved. E privatizációs történetből is az a tanulság, hogy kösse fel jól a gatyát mindenki aki a jelenlegi kormányzattal Bukarestben tárgyal, megállapodik, pláne, ha politikai megállapodást, alkut köt, mert azokat még könnyebb felrúgni, megszegni mint az olyan komoly nemzetközi megállapodásokat, mint egy Valutaalapos megállapodás.

http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/lui-gruia-stoica-i-a-iesit-combinatia-la-cfr-marfa-187658.html

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.