fbpx

Jól halad az atyhai út építése

Folytatják az atyhai, 136A jelzésű megyei út felújítását. A nehézkes körülmények ellenére sikerült befejezni a községet átszelő út aszfaltozását, amelyet csütörtökön, október 27-én adnak át. Ugyancsak csütörtökön adják át a terepet a kivitelező Multipland Kft.-nek a következő, felújítandó szakasz felújítására, amelynek végeztével aszfaltozott út vezet egészen a 13A jelzésű országútig. Az említett több mint öt kilométeres szakaszt hasonlóan újítják fel, mint az előző részt, vagyis a ballaszt és a törtkő réteget követően két réteg aszfalt kerül az útra, emellett megoldják a vízelvezetést, kialakítják a sáncok vonalát, kiépítik az átereszeket, és a bekötőutakon is javításokat végeznek.

A csütörtöki terepátadást követően a kivitelező a földmunkálatokkal kezdi, szélesítve a jelenlegi út nyomvonalát. Tekintve, hogy hamarosan beköszönt a tél, az időjárási viszonyoktól függ ennek a munkafázisnak az alakulása, kedvező feltételek mellett idén elkezdhetik a földmunkálatokat és az út szélesítését.

Az atyhai út helyzete nem ismeretlen, mint arról már korábban beszámoltunk, és Borboly Csaba közösségi oldalán a videonaplókból is kiderül, a több éve holtponton állomásozó ügyet idén júliusban sikerült előmozdítani. Azóta a megyeelnök napi szinten foglalkozott az üggyel, és kéthetente helyszíni látogatásokon igyekezett választ keresni a munkálatok során a lakosok által érkező észrevételekre úgy, hogy a terepszemléken mindig jelen volt a megyeelnökön kívül Hargita Megye Tanácsa munkatársai, Katona Mihály, Korond község polgármestere és a kivitelező képviselője. Borboly Csaba korábbi nyilatkozatai szerint az atyhai út felújítása számtalan nehézségbe ütközött, ezeket pedig úgy sikerült megoldani, hogy mindenki személyesen kilátogatott a helyszínre, kimozdulva az íróasztalok mögül.

A jelenlegi szakasz felújítása közel 4,5 millió lejbe kerül.

Csíkszereda, 2016. október 24.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.