fbpx

Jóváhagyta a megyei tanács Gyergyóújfalu általános rendezési tervét

Gyergyóújfalu általános rendezési tervét nézte át és hagyta jóvá Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Fülöp Otilia megyei főépítész február 23-án a csíkszeredai megyeházán Egyed József gyergyóújfalusi polgármester jelenlétében.

Szintén a pénteki munkaülés keretében Korodi Szabolcs építész három, az ő koordinálásával elkészített övezeti rendezési tervet mutatott be a megyei tanács elnökének. Ennek egyike a csíkkarcfalvi sportközpont övezetére vonatkozik, és ennek kapcsán Gábor Tibor polgármester is részt vett a megbeszélésen. Ezen kívül Galócás két településrészének, az ún. „Régi tömbházak negyede” („Blocuri vechi”) és az Alsó Telep („Colonia I”), valamint Székelyudvarhelyen egy ipari zóna övezeti rendezési tervére írt alá célszerűségi jóváhagyást a megyei tanács elnöke.

Borboly Csaba a megbeszélésen hangsúlyozta a rendezési tervek jól átgondoltságának fontosságát.

–        Munkám során gyakran találkozom azzal a problémával, hogy egy nem megfelelően átgondolt rendezési terv, és kiemelten az általános rendezési tervek nagyon behatárolják a későbbi lehetőségeket egy adott településen. Ezért tartottam fontosnak, hogy a polgármester urak és a tervezők jelenlétében nézzük át ezeket a munkákat, hiszen sok megyei stratégia készült, számos tanulmány, amelyek szempontjait javasoljuk, hogy vegyék figyelembe a tervezéskor. Ilyen szempontok például, hogy hogyan ad lehetőséget egy terv a bicikliutak, a kistermelők, az ipari zónák, a sport és kulturális lehetőségek kiépítésére a későbbiekben, vagy hogy hogyan veszi figyelembe a faluképvédelmi szempontokat. Jónak tartom, hogy a ma átnézett munkák körültekintőek ilyen szempontból, tehát jó irányban haladunk.

Csíkszereda, 2018. február 23.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.