fbpx

Kedves Diákok! Kedves pályakezdő Fiatalok!

Meggyőződésem, hogy már mindannyiatokban felmerült a következő kérdés: Itthon vagy külföldön? Milyen esélyeim vannak mint pályakezdő? Egyáltalán érdemes itthon maradni? Az én válaszom az, hogy igen. Érdemes itthon maradni, pályakezdőként munkát vállalni és ami a legfontosabb, az egyetemi évek alatt felhalmozott tudást itthon kamatoztatni.

A Hargita megyében létező lehetőségek megvitatása céljából szeretettel várok minden érdeklődő egyetemistát egy kötetlen beszélgetésre március 3-án, pénteken 17 órától a Bulgakov kávéházba. Beszélni fogok többek között a jövőbeli munkalehetőségekről Hargita Megye Tanácsánál, a gyakornoki programokról, valamint számos ösztöndíj-lehetőségről. Továbbá a résztvevők Szőcs-Mátyás Istvántól, a Menedzsment vezérigazgatóság vezetőjétől kérdezhetnek nem csak a megyei tanács által meghirdetett állásokkal, az egyetemi tanulmányok alatt folytatott munkavállalással, a gyakornoki programmal és az ösztöndíjak megpályázásával kapcsolatos jelentkezési feltételekről, hanem a munkavállalással összefüggő általános tudnivalókról is.

A találkozó első felében − 17 órától − a társadalomtudományok területén jártas fiatalokat érintő, a megyei tanács e téren folytatott tevékenységét fogom bemutatni a következő témákat érintve:
– az Európai Unió tanácsadó szervében, a Régiók Bizottságában folytatott tevékenységem;
– országos kisebbség és helyi kisebbség együttélése;
– európai uniós forrásból támogatott projektek;
– közigazgatási jog;
– társadalomtudományi és gazdasági elemzések.
A találkozó második felében − 18.30-tól − a műszaki tudományok iránt érdeklődő diákokat várom, amikor is a megyei fejlesztési programokat és beruházásokat fogom felvázolni a következő területeken:
– közlekedési infrastruktúra-fejlesztések műszaki tervezései;
– európai uniós pályázatok lebonyolítása az infrasturális fejlesztés területén;
– közbeszerzési eljárások.

Mindkét beszélgetésen részletesen kitérünk azokra a szakterületekre, amelyeken jelenleg munkaerőhiány tapasztalható.
Ez a beszélgetés jó alkalom lehet a jövőbeni együttműködés megalapozására, valamint a vélemények „célba juttatására”, ezért arra biztatok mindenkit: ne hagyja ki!
Részvételi szándékotokat a következő linken is jelezzétek: http://esemenyek.hargitamegye.ro/

Sok szeretettel várok mindenkit!

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.