fbpx

A National Geographic is foglalkozik Borboly Csaba jelentésével

A National Geographic romániai kiadása  is felfigyelt Borboly Csaba brüsszeli jelentésére, amelyet a Régiók Bizottsága raportőreként készített a konfliktust okozó fajokkal való együttélésről, kiemelt figyelmet fordítva a barnamedvékre.

A megyeitanács-elnök szerint a cikk megjelenése is azt  bizonyítja, hogy ha hallatjuk a hangunkat, és a különböző véleményen lévő feleket sikerül egymáshoz közelebb hozni, olyan eredményeket érhetünk el, amire Európa is felfigyel.

NATGEO

A saját kezdeményezésű jelentés javaslatokat fogalmaz meg a környezetvédelmi irányelvek megfelelő végrehajtása mentén, az emberi tevékenység és a konfliktusos fajok közötti egyensúly javítása érdekében – ezekből szemlézik a NatGeo cikke, amely az alábbi linken érhető el:

https://www.natgeo.ro/natura/habitat-conservare/25604-echilibru-mai-bun-intre-speciile-care-genereaza-conflicte-si-activitatea-umana

Február 7-én Borboly Csaba az elfogadott jelentést bemutatta Grațiela Leocadia Gavrilescu miniszterelnök-helyettes és környezetvédelmi miniszternek is Bukarestben. Ugyanakkor a nagyragadozók, kiemelten a medvék veszélyes egyedeinek a lehető legoptimálisabb kezelésére is kitértek a konfliktust okozó fajokkal való együttélés témájában tartott bukaresti sajtótájékoztatón február 9-én.

A lakosság vadkárokról szóló jelzéseit (fénykép vagy videó) továbbra is várják Hargita Megye Tanácsának illetékesei a [email protected] e-mail címen, ugyanakkor a témáról folyamatosan frissülő honlapot és közösségi oldalt működtetnek.

A medvetámadásokat és a vadkárokat interaktív térképen dokumentálja Hargita Megye Tanácsa: http://hargitamegye.ro/vadkarok/interaktiv-terkep.html

Borboly Csaba Régiók Bizottsága keretében végzett tevékenysége a nagyvadak ügyében itt tekinthető meg.

Csíkszereda, 2018. február 16.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.