fbpx

Késhet a megyei tanács pályázati programjainak a meghirdetése

Felhívással fordult a Hargita megyei civilszervezetekhez Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke amiatt, hogy a megyei tanács február 20-i rendkívüli ülésén nem tudják benyújtani a pályázati kiírásokról szóló határozattervezeteket, mivel a megyei tanács főjegyzője nem találta megalapozottnak a sürgősségre hivatkozást. Emiatt késhet a támogatási programok meghirdetése, ami különböző, egyesületek által szervezett tavaszi rendezvények megtartását veszélyezteti, hiszen a megyei tanács anyagi segítsége nélkül nincs fedezetük azok költségeire. A megyeelnök ennek tudatában kéri a pályázni szándékozó szervezeteket, hogy indokolják meg és érveljenek a pályázati programok meghirdetésének sürgőssége mellett a megyei tanácsnak címzett levélben.

– A megyében rengeteg rendezvényt bonyolítanak le, ami a közösség fejlődését szolgálja. Sok közülük nem vagy csak nagy nehezen valósulhatna meg a megyei tanács támogatása nélkül. Ezért is sürgősnek tartom, hogy minél hamarabb sikerüljön meghirdetnünk a programjainkat, hogy a pályázók e finanszírozási lehetőség tudatában szervezhessenek – fogalmazott Borboly Csaba.

Az észrevételeket, sürgősségi indoklásokat február 19-én, 12 óráig lehet elküldeni az info@hargitamegye.ro e-mail címre, vagy a 0266-207703-as fax számra.

Csíkszereda, 2015. február 18.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.