fbpx

Kezdődik az aszfaltozás Kissolymoson

Hargita Megye Tanácsa és Románandrásfalva község támogatásával május 30-án, hétfőn elkezdték az aszfaltozást Kissolymoson. A térségbe látogatott és megtekintette a munkálatokat Borboly Csaba megyeelnök, aki Nagy Lajos polgármesterrel a többi közös megvalósítást is meglátogatta.

A megyei tanács és a helyi önkormányzat közös finanszírozásával elvégezték a szükséges javításokat az iskolában, megépült a ravatalozó és a közösségi ház, új kerítést kaptak a középületek, javításokat végeztek a templomon. De ugyanígy tatarozták a hittantermet, amely egy másik közösségi ház, a fiatalok találkozóhelye. Kitisztították a patakmedret és támfalat építettek.

Borboly Csaba és Nagy Lajos arról is beszélgettek, hogy a Kissolymos és Keresztúr közötti útnak az építését minél előbb folytatni kell. Az első legfontosabb lépés, hogy tisztázzák az erdészettel folyó vitát, hogy az ne hátráltassa egy elzárt térségbe vezető út ügyét, fogalmazta meg Borboly Csaba. Mint hozzátette: olyan, az útra benőtt bokrok miatt folyik a vita, amelyeket a megyei út törvény által szabályozott szélességét tiszteletben tartva az erdészetnek nem szabadott volna hagynia benőni. – Ezt a vitát minél hamarabb le kell zárni, hogy lehessen folytatni az építkezést – összegezte a megyeelnök.

Az elmúlt négy évben nagyon jól együttműködött Hargita Megye Tanácsa Nagy Lajos polgármesterrel, rengeteg problémát meg tudtak oldani nemcsak a községben, vélekedik a megyeelnök.

A következő napokban is községszerte dolgozni fognak az utakon, hiszen a megyei tanács finanszírozásával a héten megkezdődik a Nagysolymos felé vezető községi út aszfaltozása, illetve a napokban nekifognak Székelyszenterzsébet és Románandrásfalva irányában a kátyúzásnak.

Borboly Csaba méltatta Nagy Lajos polgármestert mint jó vezetőt, és elmondta, nagyon bízik benne, hogy tudják együtt folytatni a munkát. – A megyének ebben a legtávolabbi, eldugott sarkában hasonló körülményeket szeretnének teremteni, mint a megye tömbösebb, központibb részein, ezért összefogásban kell együtt dolgozzunk – mondta a megyeelnök.

Csíkszereda, 2016. május 30.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.