fbpx

Komoly fejlesztések előtt áll a szentegyházi kórház

– Egész Homoród-mente és a térség szempontjából a Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház alá tartozó szentegyházi kórház fejlesztése nagyon fontos – nyilatkozta a helyszíni látogatás után Borboly Csaba megyeitanács-elnök.

A megyeelnök és Konrád Judit, a megyei kórház menedzsere február 14-én, csütörtökön keresték fel a szentegyházi kórházat, ahol megtekintették az elmúlt időszak megvalósításait, a folyamatban lévő munkálatokat és a megvalósításra váró látványterveket. (A látogatásról készült fotók itt érhetők el.)

– Nagyon ügyesen dolgozik a szentegyházi személyzet a fejlesztésen, támogatói pénzekkel, közmunkával és nagy-nagy odaadással. Külön elismerésem Molnár Krisztina főasszisztensnek és azoknak az orvosoknak, akik vállalták a tevékenységet. Jó látni, hogy a város vezetése, Molnár Tibor és az Udvarhelyszéki RMDSZ különös figyelmet fordít a fejlesztésekre – emelte ki Borboly Csaba.

Jelenleg építkezés munkálat zajlik az új gyerekosztályon és a belgyógyászaton. Az elvégzett és folyamatban lévő munkálatok megtekintése után a látványterveket is megtekintették, amelynek kivitelezésére EU-s pályázatot sikerült Szentegyháza városnak benyújtani.

– A megyei tanács nem tudott erre pályázni, mert az épületek tulajdonosa a város. Az önrész előteremtésében egyértelműen számíthatnak a megyei tanácsra, hogy a városnak ez ne kerüljön plusz pénzbe, hisz ez egy megyei érdek és több települést kiszolgáló intézmény, így megyei intézmény fejlesztéséről van szó – fogalmazott a megyeitanács-elnök.

Borboly Csaba elmondta, a megyei kórház menedzserével közösen örvendenek, hogy a szentegyházi egészségügyi központ fejlődik és a város hathatósan mellé állt.

– Udvarhelyszéki és Hargita megyei érdek, hogy ez a kórház kiszolgálja a térségben lakó embereket, ezért kiemelt figyelmet fordítunk rá! – hangsúlyozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Csíkszereda, 2019. február 16.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.