fbpx

Konyhai felszerelésre pályázhatnak egyesületek

Hargita megyei gyümölcs- és zöldségtermelő, illetve -feldolgozó egyesületeknek hirdet pályázatot Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesülete. A cél a hivatalosan bejegyzett gyümölcsfeldolgozó egyesületek tevékenységének támogatása és fejlesztése. Azok az egyesületek pályázhatnak, amelyek székhelye azon a településen található, amelynek az önkormányzata tagja Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesületének, vagy amelyek megyei érdekeltségűek. Pályázni gyümölcs- és zöldségfeldolgozó egyesületek konyháinak felszerelésére lehet: kuktákra, gyümölcsprésekre, címkékre, befőttesüvegekre, csomagolóanyagokra, inox kagylókra, inox asztalokra, zöldésgtermesztéshez szükséges öntözőberendezésekre. A keretösszeg százezer lej, a vissza nem térítendő támogatás a pályázat összköltségének a 49%-ára igényelhető. A pályázási keretösszeget Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesületének tagjai biztosítják, vagyis Hargita Megye Tanácsa és 40 helyi önkormányzat.

A székely közösségi konyhák működése, Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint, kiegészítő jövedelmet jelenthet sok gazda számára, hiszen az ott feldolgozott gyümölcsöt értékesíteni tudják vásárokon és a faluba látogató turisták körében egyaránt.

– A hivatalosan bejegyzett gyümölcsfeldolgozó egyesületek tevékenységének támogatása és fejlesztése illeszkedik Hargita Megye Tanácsa 2010–2020-as időszakra kiadott agrárfejlesztési stratégiájába, annak a VIII. fejezetében található az erre vonatkozó rész – nyilatkozta a megyeelnök. (A stratégia elérhető itt: http://elemzo.hargitamegye.ro/wp-content/uploads/2015/01/Strategia_de-dezvoltare_agrara_2010_2020_HU_317_17122010.pdf)

További információ, illetve a pályázási űrlap és a pályázási útmutató a közhasznú egyesület székhelyén igényelhető, a Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám alatt, Hargita Megye Tanácsa 244-es irodájában, telefonszám 0740-169850, 0740-122490, e-mail-cím: karikascsilla@hargitamegye.ro, janomonika@hargitamegye.ro. A pályázati űrlap letölthető a www.hargitamegye.ro honlapról is.

A leadási határidő 2016. április 30., 12 óra. A pályázat egy példányban, lezárt borítékban, az egyesület székhelyén nyújtható be. A hiányos és határidő után beérkezett pályázatok nem kerülnek elbírálásra.

 

Csíkszereda, 2016. február 25.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.