fbpx

Konzultáció a tej-kifli programról

Tisztelt Hölgyem! Tisztelt Uram!

Sajnos szigorodik minden elszámolási és ellenőrzési szabály, ugyanakkor nem tudtuk teljesen kizárni a nem megfelelő szolgáltatókat a versenyből. A vonatkozó törvényt be kell tartani (lásd a mellékletet), ami előírja és megszabja, kik versenyezhetnek és hogyan. Mi, megyei tanácsként sajnos ezen egy vesszőt sem változtathatunk!

Ezért idén azt szeretnénk, hogy 2-3 településes versenyeket hirdessünk meg, hogy esélyt adjunk a jobb szolgáltatásra. Természetesen odafigyelünk arra is, hogy térségenként is tudjanak versenyezni a helyi termelők, és ne maradjanak falvak szolgáltatás nélkül. Továbbá az se forduljon elő, hogy a szolgáltató az útvonal elején és végén levő településekre kelljen szállítson, hiszen tudjuk, hogy a rosszul működő rendszernek a gyerekek látják kárát!

Egyeztettünk a megyei tanácsnál a kollégákkal, az intézmény vezetőségével, az oktatási szakbizottságunk vezetőjével és a főtanfelügyelővel a racionális megoldás érdekében, hogy tudjunk javítani a minőségen. Meg kell teremteni a kis pékségek és tejfeldolgozók is a versenyzés lehetőségét!

Sajnos a vonatkozó, nem kedvező jogszabály nem változott, az érvényes sürgősségi kormányhatározat lehetővé teszi a nyertes cég székhelyének távolságától függően a heti, vagy akár a kétheti kiszállítást. Ezt kellene megváltoztatni, illetve az ultrapasztőrözött tejre vonatkozó részt is, hisz nem ez a legjobb minőségű tej, amit gyerekeinknek adhatunk. Mégis az országos lobbi érvényesült Bukarestben, és változatlanul előnytelen a jogszabály.

Ezért gondoltunk arra, a közbeszerzés kiírásánál a megyét 27 térségre bontjuk a korábbi 67 helyett.

A kérdés az, hogy eredményes lesz-e? Van-e bárkinek jobb elképzelése, megoldása a törvény betartása mellett, hisz a jogszabály előírásai megkerülhetetlenek.

Utánanéztem a szóbeszédnek, hogy más megyékben mindez másképp működik, de mindenhol ugyanezek a problémák! Más megyében van arra példa, hogy a megyebeli szolgáltatók összeálltak, szövetkeztek, és együtt versenyeztek (în asociere) a legmagasabb árra, és egyedüli csapatként megnyerték az egészet.

De nálunk, úgy értettem, ez túl veszélyes lenne, hisz az elmúlt évben 2/3-ban sikerült jó minőségű termékeket leszállíttatni, nem kellene ezt az arányt 100%-ban elrontani.

Keressük a probléma megoldását, és egyelőre ezt a lehetőséget látjuk. Kérem, hogy Önök is véleményezzék, fogalmazzák meg javaslataikat, találjuk meg a lehetőségét, hogy gyerekeink minél jobb termékeket kapjanak.

Kérem, írja le véleményét alább a hozzászólásoknál, vagy e-mailben küldje el az info@borbolycsaba.ro címre.

Tisztelettel:

Borboly Csaba

nop_pdf_downlaodnop_pdf_downlaod

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

1 Hozzászólás