fbpx

Köszönet honlapom olvasóinak

www.trafic.ro internetes forgalomszámláló alapján a politikai tematikájú honlapok közül a www.borbolycsaba.ro olvasottság tekintetében a 26-ik. Sok-e, kevés-e ez a helyezés, azt nem nekem a feladatom eldönteni, de igencsak tisztes eredménynek mondható, ha összevetjük az ugyanezen a számlálón az RMDSZ honlapja által elért 64-ik helyezéssel.

Ami az RMDSZ honlapját illeti, többször hangot adtam annak a véleményemnek, hogy a weboldalnak naprakészen kellene visszaadnia a Bukarestben dolgozó kormányzatisok, honatyák, illetve a magyarországnyi (Erdély, Partium, Bánság) területen dolgozó önkormányzatisok tevékenységét. Ha ez megtörténne, minden bizonnyal lényegesen nagyobb lenne az oldal olvasottsága, mint bármely RMDSZ-es politikusé.

Ha ma rámegyek az RMDSZ honlapjára, nem találok információt arról, hogy, mondjuk, mit csinálnak a váradiak, a szatmáriak vagy akár a beszterceiek. Csak arról szerezhet tudomást az ember, amit lehoz a sajtó, amely viszont regionalizálódik, tehát szelektál. Ha az EMNP elnöke tart egy sajtótájékoztatót egy másodlagos témában, mindenki lehozza. Ha megszólal Szász Jenő, bármit is mond, lehozzák, mert színesíti a palettát a sok RMDSZ-es politikushoz fűződő hír, tudósítás mellett. De ha Szatmár megyében elindul egy komoly beruházás, vagy történik bármi lényeges, aminek érdemi információtartalma van, azt a Székelyföldön olvasható sajtó nem hozza le. Pedig jó lenne, ha tudnánk egymásról, jó lenne, ha többet tudnánk tanulni egymástól. Ennek a közös tanulásnak, a jó példák átvételének lehetne megfelelő fóruma a www.rmdsz.ro.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.