fbpx

Közösségi igényekre alapozó fejlesztési projektek

Fejlesztési projektekre vonatkozó portfólió készítésére írt alá szerződést november 12-én, csütörtökön Hargita Megye Tanácsa a Regional Consulting & Management Rt.-vel. A kivitelező feladata az, hogy felmérje a megye fejlesztési szükségleteit, és ennek alapján készítsen tíz nagy és húsz kisebb fejlesztési projektet. Mint korábban beszámoltunk, a kivitelező kiválasztására közbeszerzést hirdetett meg a megyei tanács.

A portfólió elkészítésének célja projektötletek kidolgozása, a fejlesztési lehetőségek feltárása és strukturális alapokból, illetve más forrásokból finanszírozható stratégiai tervek megvalósítására irányuló tevékenységek ösztönzése. A kivitelező úgy kell elkészítse a fejlesztési projekteket, hogy a nagyok legalább 4, a kicsik legalább 3 közigazgatási egységet érintsenek.

– A munka során arra fektetjük a hangsúlyt, hogy a bemutatott projektek valós közösségi igényekre adjanak választ. Ennek érdekében a kivitelező egyeztet majd a helyi közösségekkel és önkormányzatokkal, a minél eredményesebb munka érdekében pedig ezúton is kérjük az elöljárók együttműködését – mondta a tervezett munka kapcsán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Csíkszereda, 2015. november 12.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.