fbpx

Lakossági fórum Csíkverebesen

Tusnád Község Polgármesteri Hivatala 2014. március 14-én falugyűlésre hívta  a csíkverebesieket, amelynek célja az elmúlt év eredményeinek, megvalósításainak áttekintése, ugyanakkor az elkövetkező időszak célkitűzéseiről is beszámoltak. A találkozón Rafain Endre, Tusnád község polgármestere és a helyi tanácsosok mellett részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, valamint Becze István és Rafain Zoltán megyei tanácsosok is.

Rafain Endre polgármester miután köszöntötte a jelenlévőket, egy perc néma csendben emlékeztek a márciusi ifjakra. Ezután a polgármester beszámolójában rávilágított arra, hogy annak ellenére, hogy 2013 nehéz év volt, a megyei tanács és a helyi közbirtokosság hathatós közreműködésével sikerült újrafödni a csíkverebesi kultúrotthont, ugyanakkor a verebesiek az idéntől már nem kell átutazzanak a községközponti orvosi rendelőhöz, mert itt is megnyílik egy egészségügyi központ.

Albert Gábor Árpád és Jánosi Béla tanácsosok felszólalásukban az összefogás fontosságát emelték ki a község és a település fejlesztése érdekében.

Ezután a polgármesteri hivatal alkalmazottai részletes beszámolót tartottak a 2013-as év munkájáról, eredményeiről.

Borboly Csaba beszédében kiemelte, hogy a megyei tanács a jövőben is lehetőségeihez mérten támogatja a település törekvéseit, ugyanakkor felhívta a figyelmet a májusi választásokon való részvétel fontosságára, hiszen európai uniós szinten is hallatnunk kell a hangunkat, erős közösségként kell fellépnünk, akikre figyelni kell – emelte ki a tanácselnök.

A találkozó végén a résztvevők megtekintették az új egészségügyi központot.

Csíkmadaras, 2014. március 14.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.