fbpx

Támogatják az iskolafelújítási projektek befejezését

Iskolaépületek felújítását/bővítését, továbbá iskolai campusok felújítását/bővítését/építését célzó beruházások befejezésének támogatását kérelmezhetik a tanintézetek vezetői az önkormányzatok bevonásával (kivéve a bölcsődéket és óvodákat). Ugyanakkor befejezett, de ki nem fizetett beruházásra is kérhetnek támogatást. Erről levélben tájékoztatja a Hargita megyei oktatási intézményeket Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Bartolf Hedwig főtanfelügyelő.

A Regionális Operatív Program 3.4.-es Kiemelt Intézkedése keretében a helyi vagy megyei önkormányzatok pályázhatnak, egyedül vagy partnerségben az adott tanintézettel, attól függően, hogy az építkezési munkálatokat célzó kivitelezési szerződést az önkormányzat vagy az oktatási intézmény írta alá a kivitelezővel. A levélírók felhívják a figyelmet arra, hogy ebben a kiírásban új beruházás finanszírozására nincs lehetőség, és hogy az érintett polgármesteri hivatalok ne késlekedjenek a kérelmek benyújtásával. Csak polgármesteri hivatal vagy megyei tanács lehet a kérelmező, nem a tanintézet, amelynek azonban egy partnerségi egyezmény aláírásával közre kell működnie a támogatási kérelem elkészítésében.

A pályázati dokumentáció leadása két szakaszban történik, az első szakasz (amely kizáró jellegű) határideje 2014. április 14. Minderről bővebb információ található az http://inforegio.ro honlapon.

Csíkszereda, 2014. március 14.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.