fbpx

Légbőlkapott hivatkozás

Évtizedekkel ezelőtt, mikor politikai pályára léptem, vállaltam, hogy bármi, ami a „kezem alatt” csúszik el, azért felelős vagyok. Számoltam azzal, hogy bárki, bármikor, bármilyen témában kérdőre vonhat és azzal is, hogy minden lépésem törvényességét hitelesen alá kell tudnom támasztani.

Mindig is igyekeztem arra, hogy munkám átlátható legyen és azt mondhatom, a technika legújabb vívmányai ebben partnereim is. Bár sokan fejezték ki nemtetszésüket ennek okán, ez engem nem tántorít el attól, hogy továbbra is számot adjak az általam vezetett intézmény tevékenységéről.

Persze van, akinek semmi nem tetszik. „Ilyen a popszakma”, mondhatnám. Ma már csak nevetek azokon a gúnyos olvasószám-gyűjtő cikkeken, amiben kifigurázzák a hajam, az alkatom vagy az öltözködésem.

Azt azonban kissé visszataszítónak találom, amikor ócska módon vádaskodnak légbőlkapott információkra hivatkozva.

Hogyha mi tévedünk, büntetésben részesülünk, nem is akármilyenben. Mi a szankciója azoknak, akik félreinformálják a lakosságot? Akik nem csak kritizálják, de rágalmazzák azokat az embereket, akik egy-egy beruházáson estéket és hétvégéket nem kímélve dolgoznak.

Azt hiszem nem túl magas elvárás az újságírókkal szemben, hogy jelöljék meg forrásukat, ahonnan információikat beszerzik, vagy annak hiányában, forduljanak bizalommal az intézmény munkatársaihoz, akik készséggel állnak rendelkézésükre.

Azt gondolom, a kicsinyességen és a rosszindulaton mindenkinek túl kell nőnie. Ezt kívánom szívből minden rosszakarómnak is.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.