fbpx

Legyünk minél többen a Nyergestetőn, mutassuk meg közösségünk erejét

Az RMDSZ Csíki Területi Szervete, Hargita Megye Tanácsa, Csíkkozmás Község Önkormányzata valamint az Aktív Közélet Egyesület idén is megszervezi az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékünnepségét a Nyergestetőn. A megemlékezésre március 15-én, délután 14 órától kerül sor.

Az ünnepség előtti gyülekezőn a csíkkozmási Tuzson János Fúvósegylet zenél, majd lovas huszárbevonulásra és ünnepélyes zászlófelvonásra kerül sor a Csíkszéki Mátyás Huszáregyesület közreműködésével. A himnuszok eléneklése után beszédet mond Szántó László, Csíkkozmás község polgármestere, Tánczos Barna szenátor, Soltész Miklós, a Magyar Nemzeti Erőforrás Minisztérium szociálpolitikáért felelős államtitkára, valamint Borboly Csaba Hargita Megye Tanácsának, illetve az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének elnöke. A közös imára Nt. Tamás József püspök vezetésével kerül sor, ezt a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes előadása követi. Az ünnepséget a kegyelet koszorúinak elhelyezésével zárják.

“Az ünnepi megemlékezést nem a szónokok és nem a szervezők töltik meg tartalommal, hanem a résztvevők. Legyünk minél többen, mutassuk meg közösségünk erejét és emlékezzünk közösen azokra, akik 1848-ban életüket adták a magyar szabadságért.” – fogalmazott Borboly Csaba, az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének elnöke.

A szervezők a rendezvény idejére, 14-től 15 óráig a Csíkkozmás-Kászonújfalu útszakaszra teljes útlezárást kértek és kaptak, ezért felkérik a lakosságot, legyenek tekintettel a megemlékező közösségre.

Az eseményre a szervezők ingyenes autóbuszjáratot indítanak 12 órakor Csíkszeredából, az Erőss Zsolt Sportaréna parkolójából.  Iratkozni a Szervezet zöldségpiac melletti székházában vagy a 0742-020822-es telefonszámon lehet. A helyek száma korlátozott.

Csíkszereda, 2018. március 12.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.