fbpx

Lejárt az első Szakrális Maraton a Keresztény Értékekért, a Békéért!

Csíksomlyón találkoztak vasárnap, augusztus 14-én az első Szakrális Maraton a Keresztény Értékekért, a Békéért! csíksomlyói civil kezdeményezés résztvevői. A maraton 12 útvonala közül több a csíksomlyói kegytemplomnál ért véget, ide érkeztek a kerékpárosok és a szaladók.

A maratonon részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, a rendezvény egyik védnöke is, aki kerékpárral érkezett Csíksomlyóra a felcsíki és gyimesi csoporttal. A futók és kerékpárosok közösen haladtak át a Székelyföldet építünk feliratú kapun.

2-es

A résztvevőkkel futott P. Urbán Erik OFM, a Csíksomlyói Kegytemplom igazgatója is, aki szintén védnöke az eseménynek. A vasárnapi rendezvényt lezáró szabadtéri szentmisét is Urbán Erik celebrálta, a helyszínen énekelt a Psalite együttes.

A szentmise végén Molnár Sándor, az Erdélyi Mária Út Egyesület és a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás munkatársa mondott köszönetet a partnereknek és a résztvevőknek, emléklapot nyújtva át a „zarándokoknak”.

Szakács Sándor, az Erdélyi Mária Út Egyesület elnöke arról beszélt, hogy jövőre szeretnék kibővíteni a szakrális maratont az egész Mária-útra, amely Mariazell (Ausztria) és Csíksomlyó, illetve Czestochowatól (Lengyelország) Medzsugorjéig (Bosznia-Hercegovina) terjed, központja pedig Budapest.

Csíkszereda, 2016. augusztus 14.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.