fbpx

Lelkiismeretes jelentkezőket várnak a támfal újraépítésére

Kiírta a közbeszerzést Hargita Megye Tanácsa a 132-es, Szentegyházától Brassó megye határáig vezető megyei úton annak a támfalnak a helyreállítására, amely tavaly a nagyobb esőzések következtében beomlott Lövéte határában. A kár rendbetételének előkészítése nagy előkészítést igényelt, több hatóságnak kellett láttamoznia.

A tibódi beszakadáshoz hasonló nehézségű beruházásról van szó, amit el kell végezni. A pénz megvan rá, várjuk a lelkiismeretes cégek jelentkezését – nyilatkozta Borboly Csaba. A megyei tanács elnöke elérhetővé tette a dokumentációt a https://drive.google.com/open?id=0B3DH_aG2Ui1UTkJpeHZOU0V2ZWM linken, ott szabadon tanulmányozható, és kéri, hogy akinek észrevétele, javaslata van, jelezze e-mailben ([email protected]).

Mint arról annak idején beszámoltunk, a szóban forgó 16 méteres szakaszon tavaly megrongálódott támfal nem az út európai uniós támogatású felújítása idején épült, hanem a 2000. év környékén végzett megerősítési munkálat során. Az aszfaltréteget a felújítási projekt részeként még 2010 táján terítették le, a 2007-ben készült terv alapján, amely szerint akkor nem volt szükség ennek a támfalnak a megerősítésére. 2009-ben árvíz okozott károkat a környéken, ám a helyreállításnál sem tartották szükségesnek a szakemberek az illető támfal megerősítését – ahol szükséges volt, ahol rongálódás történt, ott megerősítették az utat.

 

Csíkszereda, 2017. május 5.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.