fbpx

Álláslehetőségek a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórháznál

– Beruházások kivitelezése és felszerelések vásárlása mellett megfelelő személyzet alkalmazásával lehet elérni, hogy a csíkszeredai kórházban a Hargita megyei emberek hatékony, gyors egészségügyi ellátásban részesüljenek, nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke azzal kapcsolatban, hogy a kórháznál az elmúlt időszakban folyamatosan jelennek meg álláshirdetések, és alkalmaznak új embereket. Jelenleg is keresnek általános orvosi asszisztenst a Gasztroenterológiai és a Szülészet-Nőgyógyászati osztályra, betegápolót a Szülészet-Nőgyógyászati osztályra valamint a Bőr és nemi gyógyászatra, illetve takarítót a Fül-Orr-Gégészeti osztályra. Továbbá alkalmaznak osztályvezető főasszisztenst a Rehabilitáció, fizioterápia és balneológiai osztályra és a Sebészeti műtőbe. A meghirdetett állásokról, illetve a versenyvizsgára jelentkezés feltételeiről részletes információ a  http://hargitamegye.ro/hargita-megye-tanacsa/allashirdetesek/alintezmenyek-altal-meghirdetett-allasok.html honlapon található.

– Egyre több személyt vesznek fel a megyei kórházhoz, másképp viszonyulnak az alkalmazottakhoz, több alkalommal is emelték az egészségügyben dolgozók fizetését az országban, ezért egyre jobban megéri itthon orvosként dolgozni. A megyei kórháznál különböző pótlékokkal is kiegészítik a fizetéseket, valamint ügyeleti pénzt is kapnak az alkalmazottak. A csíkszeredai kórházban természetesen kisebb a költségvetés mint egy bukaresti egészségügyi intézményben, de igyis látványos változások történtek az elmúlt időszakban, mert ahhoz, hogy a szakorvosok itthon akarjanak dolgozni biztosítani kell a feltételeket, mint lakások építése, bérlése, professzionális munkakörülmények kialakítása – részletezte a megyeelnök.

Demeter Ferenc, a kórház menedzsere szerint is vonzóbbá vált a csíkszeredai kórházban dolgozni.

– Részt vettem a szakszervezetek soros konferenciáján pénteken, május 5-én, ahol összegezték az elmúlt időszak tevékenységeit, ezek közé tartozik a fizetések emelkedése az egészségügyben, amelynek következtében sokkal többen érdeklődnek álláshirdetéseink iránt, legyen az asszisztensi, ápolói, takarítói vagy orvosírnoki munka. Egyre gyakrabban fordul elő, hogy 10-14 jelentkező közül kell kiválasszuk azt a személyt, aki betölti az állást – fogalmazott Demeter Ferenc.

A megyei tanács az elmúlt években több alkalommal is támogatta a csíkszeredai kórházat beruházásaik megvalósításában, szakgépek és műszerek beszerzésében, az intézmény munkatársai többször is ellátogattak a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházba valamint a Csíksomlyói Tüdő- és Fertőzőosztályra, hogy személyesen is megbeszéljék a hiányosságokat, szükséges fejlesztéseket, tavaly év végén felmérték a kórház négy osztályának igényeit. A megyeelnök Florian-Dorel Bodog egészségügyi miniszterrel is találkozott, annak érdekében, hogy a kórház munkatársai által is megfogalmazott észrevételekről egyeztessen és a tárca támogatást biztosítson a beruházásokra. Korábban kérte, hogy az osztályvezetők akár menjenek el Bukarestbe, és személyesen mondják el kéréseiket a minisztériumnak, mert ők tudják a legjobban szakmailag mire van szükség a különböző osztályokon, kérjenek segítséget a parlamenti képviselőktől és szenátoroktól, hogy az igényléseknek súlya legyen a minisztériumban, amelytől évről évre egyre kevesebb összeget utalnak ki a csíkszeredai kórháznak.

– Nem állunk itt meg a fejlesztésekkel, mert az egészségügyi szolgáltatások színvonalának a javítása egy indok lehet, amiért a fiatalok itthon maradnak, amivel haza lehet csalogatni őket, fejtette ki a megyei tanács elnöke. El kell érjük, hogy Bukarestben is felfigyeljenek a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházra, ehhez hangosabban és szakmailag felkészülve kell támogatást kérni a fejlesztési elképzelésekre. Hozzátette, a jövő héten is Bukarestbe készülnek, hogy bemutassák a fejlesztési terveket, ugyanakkor örvendetesnek nevezte, hogy a visszajelzések szerint az elmúlt években tett erőfeszítéseknek köszönhetően az orvostanhallgatók már érdeklődnek a csíkszeredai helyek betöltésére.

Csíkszereda, 2017. május 5.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.