fbpx

Leterítik a várva várt aszfaltszőnyeget a 134A megyei úton

Újabb lépés történt Hargita Megye Tanácsa kiemelt stratégiájának megvalósítása érdekében, a kisfalvak élhetőbbé tételéért: elkezdték az útjavítást a székelyszenterzsébeti, 134A jelzésű megyei úton pénteken, november 6-án, amit a helybéliek már nagyon vártak, és ez ügyben konzultáltak korábban Borboly Csabával. Hargita Megye Tanácsának elnöke szombaton ismét ellátogatott a településre, hogy találkozzon az ott lakókkal.

Jelenleg a gödrök kimarását végzi a kivitelező a szenterzsébeti úton Hargita Megye Tanácsa egybefüggő aszfaltrétegek leterítését célzó programjából, utána kezdik az aszfaltozást. A kivitelező közlése szerint kedvező időjárás esetén nyolc munkanap alatt fejezik be a munkálatot. A szakasz hossza 2920 méter, Sárd után Maros megye határától Szenterzsébet Románandrásfalva felőli végéig. A beruházás értéke 640 000 lej (plusz áfa). Incze Csongor, Hargita Megye Tanácsának alelnöke a helyszínen tartózkodott a pénteki kezdéskor.

– Nagyon örvendek, hogy sikerült elindítani ezt a rég várt munkálatot. Köszönöm az útkarbantartással foglalkozó kollégáknak mindazt, amit a felújítás érdekében tettek, ugyanis erőnkön és kapacitásunkon felül kellett teljesítenünk. Továbbá köszönetemet fejezem ki a kivitelező cégnek a gyors felkészülésért, ugyanis még csak három napja kötöttük meg a szerződést, és ma már folyik a munka – nyilatkozta Incze Csongor.

Szombaton délután Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke is ellátogatott a településre, folytatva azt a kommunikációt, amelyet a szenterzsébeti fiatalok kezdeményeztek, Szabó Ottó vezetésével, a megyei tanács vezetőségével. A második megbeszélésre Székelyszenterzsébet központjában került sor. A megyeelnökön kívül jelen volt többek között Kincses Kálmán helyi református lelkész, Tordai Enikő, Újszékely község polgármestere, Szabó Ottó, a helyi fiatalok szóvivője, Nagy Károly, a református egyház gondnoka, valamint Szigyártó Barna, aki szintén a helyi közösség szószólója. A megbeszélés fő témáját az elkezdett útmunkálatok és a települést érintő sürgős tennivalók képezték. Fontos a folyamatos tájékoztatás, a gondok átbeszélése, mert ezáltal elkerülhetők a félreértések, mondta Borboly Csaba, aki örömét fejezte ki, hogy a találkozóra ezúttal is többségében a település fiataljai jöttek el.

– Szenterzsébet jó példa az összefogásra, és az építő párbeszéd kezdeményezése előmozdítja a faluközösség, illetve a térség közügyeit. Jó látni, hogy a falu fiatalságának fontos, mi történik itt, tervez, céljai vannak. Ahogy az lenni szokott, és szerintem természetes, akkor, amikor egy baj orvoslása elkezdődik, máris következik a következő problémafelvetés, így megtudhattam, hogy Szenterzsébeten nincs, ahol focizniuk a fiataloknak, nincs sportpálya – ezen változtatni kell. További gondokra is fény derült, megoldást keresünk a kultúrotthon padolására és bebútorozására. Tehát vannak elképzelések, amihez várják a segítséget – nyilatkozta a megyei tanács elnöke. Hozzátette: reméli, a következő találkozón már a várva várt új aszfaltszőnyeg hozadékáról beszélgethetnek.

A szenterzsébetiek elmondták: nemcsak azt szeretnék elérni, hogy elkészüljön az aszfaltút, hanem vigyázni is szeretnének rá, forgalmi táblák elhelyezésével, valamint fontosnak tartják a forgalmi törvényeknek megfelelő súlykorlátozás betartását.

A megyeelnök közölte, hogy szombaton Szabó Árpáddal, a Maros Megyei Tanács alelnökével egyeztetett Incze Csongor illetékes alelnök, és Maros megye vállalta, hogy nem csak kátyúzás lesz a Maros megyébe eső sárdi részen, ahol szintén elkezdték a javítást.

Székelykeresztúr, 2015. november 7.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.