fbpx

Lezárult a CivPro projekt

Athénban szervezték meg november 8-án a CivPro projekt zárókonferenciáját, amelyen részt vett az összes partner. Hargita megyét a projektben egyedüli romániai partnerként részt vevő Hargita Megye Tanácsa részéről Borboly Csaba elnök és Dobos István projektfelelős képviselték.

A CivPro projekt előírásai szerint mindegyik partner a projektzáró eseményig ki kellett, hogy dolgozza az általa képviselt térség katasztrófamegelőzési tervét. Hargita megye katasztrófavédelmi stratégiáját Hargita Megye Tanácsa készítette el az Olt Sürgősségi Esetek Felügyelőséggel együttműködésben, és Borboly Csaba megyeitanács-elnök személyesen adta át Görögország közrendészeti és polgárvédelmi miniszterének, Nikolaosz Dendiasznak.

– A CivPro projekt lebonyolítása révén immár katasztrófa- és polgárvédelmi stratégiával is rendelkezünk, amely illeszkedik Hargita Megye Tanácsának a lakosság biztonságát célzó törekvéseivel. Korábban az Új felszerelések a sürgősségi ellátás korszerűsítésére nevű, a Regionális Operatív Program 2007–2013 3. tengelyére benyújtott projektünkkel sikerült katasztrófahelyzetben bevethető jól felszerelt mentőautókat és egyéb járműveket, eszközöket beszereznünk. Mostantól ezeket az eszközöket egy jól kidolgozott stratégia szerint tudjuk használni, hogy a lehető leghamarabb a lakosság segítségére legyenek – mondta Borboly Csaba az athéni projektzárón.

Egy regionális katasztrófamegelőzési stratégia kidolgozására Hargita Megye Tanácsa az Európai Unió INTERREG IVC programjában kiírt CivPro nemzetközi projektben pályázott sikeresen, amelynek fő célja a polgárvédelem és a katasztrófamegelőzés hatékonyságának növelése.

Athén, 2012. november 8.

 607 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...
Megszakítás