fbpx

Lássuk a medvét!

Az elmúlt hetekben sokat foglalkoztunk a néppárt 6:3-as kampányával. Szétszedtük darabokra, elölről, hátulról elemeztük. Világos, minden EMNP-re leadott szavazat elvesztegetett szavazat. Érdemi reakció, cáfolat nem érkezett a néppárt részéről az általunk felhozott vádakra, mert nincs érvük. Ők is tudják, mi is tudjuk, miért indulnak még a szórványban is.

A párt túlélése a tét, ha ugyanis nem érnek el a mostani választáson 50 ezer szavazatot, akkor valójában megszűnik Toró T. Tibor pártelnöki mandátuma, és a bukaresti főügyész válik a párt elnökévé, védnökévé, urává. Ha két egymást követő országos választáson nincs 50 ezer szavazat, akkor a bukaresti főügyész kezdeményezheti a párt törlését, amikor csak akarja. És ha nincs párt, akkor itt a világvége, gondolják Toróék. Tehát a párt túlélése a tétje a harsogó néppárti kampánynak, nem az erdélyi magyarság parlamenti képviselete, ugyanis arra, hogy a kellő számú, legóvatosabb becslések szerint is 250-300 ezer szavazatot megszerezzék, ami minimum kell a 6:3-as képlet érvényesüléséhez, az esélyük nulla.

Azt gondolom tehát, hogy ezt a témát igen alaposan kibeszéltük, de egyébként is az, hogy meg tudja-e szerezni a párt a megszüntetését megakadályozó 50 ezer szavazatot, vagy nem tudja, politikusokat érdeklő téma, az embereket nem érdekli. Őket más dolgok foglalkoztatják, nevezetesen az, hogy mi lesz a munkahelyekkel, mi lesz az utakkal, az infrastruktúrával, mi lesz a magyar iskolákkal, mi lesz nemzeti szimbólumainkkal. Ne dugjuk a fejünket a homokba, látnunk kell, hogy elindult egy új nacionalista offenzíva. Naponta kapjuk az idézéseket, büntetőjogi feljelentéseket, fenyegetéseket, hogy álljunk le mindazzal, ami nemzeti önazonosságunk védelmét illeti. Zászló, felirat, történelemkönyv, egyszerre minden ellen megindult az összehangolt támadás. Visszatértünk a 90-es évekhez, a Vadim- és Funar-korszakhoz, csak a módszerek professzionalizálódtak napjainkra, a régi célok mentén. Bírósági ítéletekkel és ügyészségi hercehurcákkal akarják elérni elhallgattatásunkat azok az erők, amelyeknek szúrja a szemét, hogy vagyunk, és hogy megmaradni akarunk szülőföldünkön magyarként.

Nem ragozom, a lényeg az, hogy igen komoly kihívások érik nemzeti közösségünket, kivívott jogainkat, intézményeinket, közösségeinket, és e kihívások mellett eltörpülnek az olyan kérdések, hogy mi lesz a 6:3-mal, meg hogy hány százalékot kap az RMDSZ. Ég a ház, gyűlnek a sötét felhők, azt a műfajt, ami következik, nem operettnek hívják, és még csak nem is medvetáncoltatásnak, hanem a túlélésért, a megmaradásért folytatott harcnak.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.