fbpx

Medveriasztó spray – Romániában hiánycikk

Szeretnénk nagyobb tételben medvék elleni sprayt beszerezni, de folyamatosan akadályokba ütközünk. Kiderült, a romániai egyetlen forgalmazó cégnél nincs készleten, de helyi jogszabályokba ütközve, a németországi gyártó sem állítja már elő. Ki tudna ebben segíteni? Az amúgy sem olcsó – közel 100 euró – termék, ami sok embernek jelenteni segítséget és védelmet, nem beszerezhető.

medve spray

Lassan az ezen a területen szükséges dolgokra egy mini ipari parkot kell létesítsünk, hisz villanypásztorra, gáz sparyre, kukák gyártására és még egy sor eszközre lenen szükség, de nálunk az országban semmi sincs. Ezért ha más országokban van valamilyen jó ötlet, szívesen fogadjuk.
A Pogány-havas Kistérségi Társulással közösen dolgoztunk azon, hogy legyenek intervenciós járőreink Csíkszeredában, Tusnádfürdőn. De vuvuzelával nem lehet őket felszerelni. Nagy felelősség embereket küldeni a medvék elhajtásához, megfelelő eszköz nélkül pedig szinte gyilkosság.
Ez egy ördögi kör, bármennyire is igyekszünk előre lépni az ügybe, a dolgok összeérnek, és patt helyzetbe kerülünk.
És a nép ügyvédje még mindig nem mond semmit. Egy év és két hónap telt el azóta, hogy beadványban kértük, védjék meg az embereket. Azóta közel félszáz ember megsebesült, sok száz gazdaság ment tönkre vagy jelentős károkat szenvedett. Mire várunk még ebben az országban?

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.