fbpx

Megáradt az Olt – Azonnali tanácsülést tartottak Csíkcsicsóban

Azonnali tanácsülést tartottak Csíkcsicsóban a helyi tanácsosok a heves esőzések miatt megáradt Olt folyó egyik átkelőjénél június 3-án, pénteken reggel. A megduzzadt folyó elsodorta az ideiglenes fahidat. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is a helyszínen járt Becze István megyei tanácsossal és a megyei tanács munkatársaival, valamint Becze Attila polgármesterrel és a helyi tanácsosokkal együtt. Elhangzott, hogy minél hamarabb biztosítani kell Oltfalu és Csaracsó felé az átjárhatóságot, az új hidat építő vállalkozás képviselőjének ígérete szerint esőben is folynak a munkálatok, és várhatóan néhány héten belül leöntik az első réteg betont, amelyen megtörténhet az ideiglenes átkelés. Ezzel párhuzamosan azonban igyekeznek megépíteni majd a póthidat, hiszen az állattartó gazdáknak ki kell jutniuk a mezőre.

A Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Bizottság péntek délelőtti rendkívüli ülésén kéréssel fordultak a hatósághoz, hogy biztosítsa az engedélyeket, amellyel beszerezhetők a töltéshez szükséges nyersanyagok az ideiglenes átkelés biztosítására. Felkérik a megye lakosságát, hogy a problémákat jelezzék a 112-es segélyhívó számon, és forduljanak a polgármesteri hivatalokhoz kárbejelentéssel és segítségkéréssel, továbbá abban az esetben is, ha tudnak segíteni az árvíz sújtotta részeken, hogy hatékonyan megszervezhessék a védelmet.

A bizottság ülésén azt is tisztázták, hogy a híresztelésekkel ellentétben nem zárták le a 12C jelzésű országút Gyergyószentmiklós és Gyilkostó közti szakaszát; vannak alámosott részek, de közlekednek az autók.

Csíkszereda, 2016. június 3.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.