fbpx

Megbírságolták a mobiltelefon-szolgáltatókat a lefedettség miatt

Megbírságolta a három legnagyobb romániai mobiltelefon-szolgáltatót a távközlési piacot felügyelő bukaresti hatóság, mert elmulasztották teljesíteni a hálózat kiépítésében vállalt kötelezettségüket, adta hírül az országos sajtó néhány nappal korábban. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke köszönőlevelet intézett a távközlési piacot felügyelő bukaresti hatósághoz a hiányosságok miatti büntetésért, hiszen, mint már többször jelezte a megyei tanács, ezek a hiányosságok emberéleteket is követelhetnek.

Hargita Megye Tanácsa is számos intézkedést tett már a szóban forgó probléma megoldása érdekében, hiszen csak hogy néhány példát említsünk, kaptak bejelentést a parajdi községi rendőrségtől, hogy a balesetekhez gyakran későn érkezik a mentő a térerő hiánya miatt, de jelezték a problémát a hegyimentők is. Mindez megengedhetetlen, főként mikor emberéletek múlhatnak ezen, fejti ki Borboly Csaba a mobiltelefon-szolgáltatók büntetése kapcsán írt blogbejegyzésében.

De emellett elkeserítő az is, írja a megyeelnök, hogy ma, a felgyorsult kommunikáció, hipernet, okostelefonok és okosórák világában, mikor másodpercenként áramlanak oda-vissza az információk, Romániában még mindig vannak olyan települések, ahol az alapvető kommunikációs feltételek sem biztosítottak. Megengedhetetlen, mert a technikai adottságoknak köszönhetően fel kell tudjanak zárkózni a vidéki települések, a munkahelyteremtés, a fiatalok letelepedése szempontjából is kiemelten fontos, hogy minden kis faluban legyen telefonhálózat és internetelérhetőség, hangsúlyozta több alkalommal is a célkitűzéseket Borboly Csaba. De ugyanígy elengedhetetlen a megfelelő mobiltelefon-szolgáltatás a turimusfejlesztés szempontjából is, magyarázza a megyeelnök.

Borboly Csaba blogbejegyzése és nyílt köszönőlevele az alábbi linken olvasható:

http://www.borbolycsaba.ro/blog/tragikomikum/

Csíkszereda, 2016. július 27.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.