fbpx

TragiKOMikum

Nem kerülhette el a figyelmem az a napokban leközölt hír, miszerint megbírságolta a három legnagyobb romániai mobil-szolgáltató vállalatot a távközlési piacot felügyelő bukaresti hatóság, annak okán, hogy elmulasztották teljesíteni a hálózat kiépítésében vállalt kötelezettségüket.

Keserédes érzelmeket keltett bennem, hiszen egyrészt, úgy gondolom, VÉGRE, másrészt elkeserítőnek találom, hogy ma, a felgyorsult kommunikáció, hipernet, okostelefonok és okosorák világában, mikor másodpercenként áramlanak oda-vissza az információk, Romániában még mindig vannak olyan települések, ahol az alapvető kommunikációs feltételek sem biztosítottak. Én magam is gyakran bosszankodom ezen, hiszen gyakran sok minden csupán néhány másodpercen múlik, a tragédia az, hogy az emberi életek is. Sajnos már kaptam levelet például a Parajd községi rendőrségtől e probléma kapcsán, mivel gyakran a balesetekhez a térerő hiánya miatt érkeznek késve a mentők és azt gondolom ez megengedhetetlen.

Számtalan panaszlevelet kaptam és kapok az érintett községektől, a hegyimentő csapatoktól, Közösségi Fejlesztési Társulásoktól ennek okán. És hiába küldtünk leveleket  a Vodafone-nak, az Orange-nak, az ANCOM-nak, a prefektúrának és hiába próbálunk minden követ megmozgatni annak érdekében, hogy a Bucsinon, vagy akár Ajnádon megfelelő hálózati lefödöttség legyen, mindenki mindent rendben talál, ahogy az lenni szokott, a kárnak sosincs gazdája. Megtörténik. Lehet az időjárás, lehet rossz helyen, rosszkor próbálunk telefonálni, hiszen diagramokkal alátámasztva bizonyítják, igenis van térerő!( http://www.borbolycsaba.ro/wp-content/uploads/2016/07/scan-15.pdf , http://www.borbolycsaba.ro/wp-content/uploads/2016/07/scan-17.pdf , http://www.borbolycsaba.ro/wp-content/uploads/2016/07/scan-18.pdf , http://www.borbolycsaba.ro/wp-content/uploads/2016/07/scan-19.pdf , http://www.borbolycsaba.ro/wp-content/uploads/2016/07/scan-20.pdf , http://www.borbolycsaba.ro/wp-content/uploads/2016/07/scan-21-32.pdf )

És lám, mégsincs, hisz ha minden rendben lenne, nem lenne büntetés sem.

Talán majd most tesznek lépéseket, talán majd ezentúl nem billegnek a hálózati hiányányosságok mérlegén emberi életek, talán mégsem fölöslegesen fáradoztunk és talán többé nem függ a megye turizmusa sem kimutatott, bebizonyított, alátámasztott dokumentációkon, melyek a gyakorlatban mit sem érnek. Megengedhetetlen, hogy a XXI. században ilyen esetek előforduljanak és az, hogy turista-csalogató tájaink mellett banánhéjként lapuljanak meg az ilyen mizériák.

Szeretném hinni, hogy ez az eset legalább résnyire felnyitja az érintettek szemét és az egymásra mutogatás helyett most ténylegesen tesznek is valamit a helyzet javítása érdekében, hisz bármennyire is röhejes, nevetni mégsem tudok.

Addig is, míg bármilyen előrelépést látnánk, mi megyünk tovább előre, és minden területen igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy fiataljaink itthon maradjanak, hazajöjjenek és a turisták kételyek nélkül, bizalommal jöjjenek Hargita megyébe. Mindig is hittem és eltántoríthatatlanul hinni fogom, hogy közös erővel, összefogással minden problémát meg tudunk oldani. A Régiók Bizottsága raportőreként készített, ifjúság területét érintő jelentésembe is belefoglaltam javaslatomat, miszerint  minden fiatal számára az EU-ban biztosítva kellene legyen egy minimális feltételrendszer, melyet a jelen helyzet a legkevésbé sem teljesít (jelentés előkészítési folyamata: http://www.borbolycsaba.ro/ujabb-raportori-megbizatas-borboly-csabanak/, végleges jelentés: http://cor.europa.eu/hu/activities/opinions/Pages/opinion-factsheet.aspx?OpinionNumber=CDR%204872/2015). Addig fogok minden újra és újra becsukódó ajtón kopogtatni, amíg meg nem találjuk a kiutat ebből a „völgyből”.

Alább olvashatják azt a nyílt köszönőlevelet, melyet  a távközlési piacot felügyelő bukaresti hatóság részére írtam, s melyben hálámat és gratulációmat fejezem ki elvégzett munkájukért. (http://www.borbolycsaba.ro/wp-content/uploads/2016/07/Doc_20160727102408.pdf )


Nyílt köszönőlevél a Távközlési Piacot Felügyelő Bukaresti Hatóság részére!

Tisztelt érintettek,

Ezúton szeretnem megköszönni Önöknek a romániai mobiltelefon-szolgáltatók mulasztásainak következtében elvégzett munkájukat! Örömmel vettem tudomásul, hogy hiányosságaik, mely akár emberéleteket is követelnek, nem maradnak büntetlenül. Jó tudni, hogy vannak szervek, akik szigorúan kézben tartják és nyomonkövetik a távközlés területén elvégzett, illetve el nem végzett feladatokat, kötelezettségeket. Hargita Megye Tanácsa is számos intézkedést tett már a szóban forgó probléma megoldása érdekében, eddig sajnos kevés sikerrel, de számítok a továbbiakban együttműködésükre.

Mély tisztettel és köszönettel,

Borboly Csaba

Hargita Megye Tanácsának elnöke

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.