fbpx

Megépülhet az Összefogás Háza Csíkszeredában

A Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezetének régi álma, hogy egy modern, minden szükséget kielégítő központban élhessenek és dolgozhassanak. A sok éve dédelgetett álom, kezdett beérni, április 26-án, szerdán sor került Csíkszeredában az alapkőletételére.

Az ünnepségen felszólaló Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke meghívta Fikó Csabát, a Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezetének elnökét, hogy az április 27-én, csütörtökön 15 órától a megyeháza márványtermében tartott tanácsülésen vegyen részt és a testület tagjainak ismertesse az Összefogás Házának tervét.

– Közös felelősségünk, hogy a központ mielőbb elkészüljön, megteljen élettel, munkával! Bízom benne, hogy megtaláljuk közösen a megoldást, hogy tudjunk jelentős erővel hozzájárulni ehhez – hangsúlyozta Borboly Csaba.

Az ünnepélyes alapkőletétel előtt hálaadó szentmisét mutatott be Böjte Csaba ferences szerzetes a csíksomlyói kegytemplomban, ahol énekelt az erdélyi koncertkörútján lévő Nem Adom Fel együttes. A szentmise persely adományát a központ megépítésére ajánlották fel. A koncert után a jelenlévők átvonultak a Hunyadi János utcai telekre, ahol már zajlanak az alapozási munkálatok.

Böjte Csaba, a dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője Isten áldását kérte a kezdeményezésre, és reményének adott hangot, hogy mielőbb tető alá kerül a létesítmény.

Csíkszereda, 2017. április 26.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.