fbpx

Megújult a Sószoros tanösvény

Megújult a parajdi Sószoros tanösvény, amelyet ünnepélyesen hétfőn, július 17-én adtak át a bakancsos turizmus kedvelőinek. A természetvédelmi terület, Európa egyik legcsodálatosabb sófelszíni formákkal tarkított szurdok, amely lehetőséget biztosít a természetbarát, gyógyulni vágyó turisták számára, hogy gyalogosan a friss, egészséges levegőn élvezhessék a táj szépségeit.

Moldován László a Sóvidék-Hegyalja Turisztikai Egyesület elnöke ismertette a szurdok völgyben megvalósított idei rendbetételeket, felújításokat. Másfél kilométer tanösvény sikerült ki táblázni, térképeket nyomtatni a bakancsos turizmus kedvelőinek, négy pihenő helyet is kialakítottak, valamint egy hidat felújítani. Az egyesület elnöke ugyanakkor megemlítette, hogy kukák helyett önkéntes diákok segítségével igyekeznek tisztán tartani a területet, hogy a medvék ne járjanak le a völgybe. A beszámoló szerint tavaly közel hatezer turista sétált végig a tanösvényen, amely szám bizonyítéka annak, hogy érdemes figyelmet, erőfeszítést áldozni a Sószorosra.

Bokor Sándor Parajd polgármestere szerint a Sószoros az egyesület adminisztrálásában hozzáértő és tenni akaró emberek kezében van, így továbbra is élvezni fogják a turisták a ritka szépségű természeti látványosságot, Parajd egyik értékét.

Derzsi Zoltán Sóvidék térségéért felelős megyei tanácsos örömét fejezte ki, hogy egy régi igény teljesült, hogy a tanösvény berendezései megújulhattak és, hogy helyi kézbe kerülhetett az ügykezelése, amelyért mint tanácsos támogatásáról biztosította.

Incze Csongor szintén Udvarhely térségi megyei tanácsos elmondta, hogy Parajd környékén minden évben a megvalósítások látszanak, a megyei tanács pedig olyan kezdeményezéseket tud sikeresen támogatni, ahol jó csapat, szorgos emberek dolgoznak.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke erre ráerősítve dicsérte megyei tanácsos kollégáit, akiknek köszönhetően szintén jó csapatban lehet dolgozni, amely várja a következő lépést, kezdeményezést, amely mellé oda állhat a megyei tanács.

Csíkszereda, 2017. július 17.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.