fbpx

Mindenhez (is) értünk

A mindent behálózó internetnek köszönhetően manapság nincs az a témakör, amihez ne értenénk, ne lenne véleményünk róla. Mindenhez értünk, mindenhez is. A közösségi médián pedig gyakran egy problémafelvetésre megjelennek a „szakértők“ az ezermesterek. Kialakul egy vita és mindenki meg van győződve a saját szakértelméről, anélkül, hogy ezt bármivel is alá tudná támasztani. Természetesen vannak kivételek, és nem is olyan ritkán. Ezt magam is sokszor tapasztalom, és ezek a kivételek valóban képesek jó irányba elmozdítani, előmozdítani egy problémát a megoldás fele. A gond viszont az, hogy hatványozottan többen vannak a mindenhez is értők. Még nagyobb gond, hogy közönség előtt vitatják el a szakemberek hozzáértését, munkáját. A közösségi felületek előnye, hogy egy felvetett problémára gyorsan megoldást lehet keresni. Ez nehezen érvényesül, ha többségben  vannak az ezermesterek, a polihisztorok. A valóban hozzáértők pedig elbizonytalanodnak az építő kritikák, javaslatok megfogalmazásától, ha a TUTIRA megmondók elnyomják és teljesen rossz irányba viszik a vitát.

BlogLovete3

Sajnos ebben az országban sok minden áll, mert mindenki mindenhez is ért. Egy társadalom fejlődése meginog lendületében, ha a tenni akarók és hozzáértők motivációját megingatják, és így észrevételeik nem kerülhetnek felszínre.

Untitled_edited

Nagyon jó kezdeményezésnek tartom a három térségi közlekedési info csoportot. Számos problémát együtt nagyon gyorsan meg tudunk oldani. Ez akadályozva van, ha a gyakorikerdesek.hu oldalra jellemző viták alakulnak ki egy-egy kérdés mentén.

BlogLovete2

Fogjuk vissza magunkat, ott ahol hiányos a tudásunk, de írjuk ki nagy betűkkel javaslatunkat ott, ahol valóban jártasak vagyunk.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.