fbpx

Módosult a digitális beutazási adatlap kitöltésének szabályai, csökkentették a bírságot

Pénteken megjelent a Hivatalos Közlönyben a digitális beutazási adatlap(PLF) kitöltési szabályainak módosítására vonatkozó 5. számú sürgősségi kormányrendelet mely február 9-től hatályos.

A rendelet értelmében 24 óra helyett legtöbb 72 órával az országba való belépés előtt illetve utána legkésőbb 24 órán belül ki lehet tölteni a beutazási adatlapot. Bizonyos kategóriáknak, például a határ menti ingázóknak, a 2,4 tonnánál nagyobb össztömegű fuvarozók amennyiben árut szállítanak az országba, 9 férőhelyesnél nagyobb személyszállító gépjárművek vezetői, amennyiben áruszállítást végeznek pedig elég lesz egyszer kitölteni a megfelelő kivételt képező kategória megjelölésével.

A romániai úti okmányokkal utazóknak ezentúl a személyi számukat (CNP), a külföldi úti okmánnyal utazóknak pedig az azonosító iratuk sorszámát kell feltüntetniük a digitális beutazási adatlapon.

Ezen kívül hat hónapra növelték azt az időszakot, amíg a digitális beutazási adatlapba bevezetett személyes adatokat megőrzik. Erre azért volt szükség, hogy szükség esetén bizonyítékként felhasználhatóak legyenek a kiszabott bírságokat megtámadó perekben. Kitöltés elmulasztása esetén csökkent a kiszabható bírság legkisebb értéke 500 lejre.

A tavaly december 20-tól minden Romániába érkező személynek ki kell töltenie a digitális belépési nyilatkozatot, amely a plf.gov.ro címen érhető el.

 4,314 total views,  3 views today

Hozzászólások
Loading...
Megszakítás