fbpx

Változott a határon beutazáskor kért digitális Covid-igazolvány érvényességére vonatkozó szabály

A kormány csütörtökön elfogadott rendelete értelmében Románia is érvényesítette az uniós előírást amely szerint változott a határátlépésnél kért oltási igazolvány érvényességi ideje. Azok esetében, akik az egydózisos vagy kétdózisos alapoltást kapták meg, a digitális zöldigazolvány 270 napig, azaz 9 hónapig érvényes. 270 nap fölött csak emlékeztető oltással lesz érvényes az igazolvány.

!!!Romániába való beutazáskor: Aki 9 hónapnál régebben kapta meg a vakcina második dózisát (illetve az egydózisú vakcina esetében azt az egyet), és az Unión belül akar utazni, annak kérnie kell a harmadik (booster) dózist is, vagy fel kell mutatnia egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztet vagy egy 180 napnál nem régebbi gyógyultsági igazolást.

Fontos: ez a 270 napos érvényességi idő csak az uniós országok közötti utazások esetében lényeges, a romániai hatóságok 2022. december 31-ig elfogadják (éttermekben, bevásárlóközpontokban, rendezvényeken stb.) a kétoltásos igazolást, függetlenül attól, hogy a második dózis óta mennyi idő telt el.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.