fbpx

Most már értem, miért a sietség

A gazdanyúzó adóemeléseket, a távfűtés árának 25 százalékos emelését és más hasonló, kampányban mélyen elhallgatott dolgokat elnézve most már értem, miért a sietség az előrehozott államfőválasztással kapcsolatosan. Nem figyelemelterelő akció, komolyan gondolják, és meg is fogják csinálni.

Új alkotmány, új államelnök, új parlament, új politikai rezsim. Ezt akarják.

Ha az USL egyben marad, akkor azt csinál, amit akar mindaddig, amíg nem veszít komolyan a népszerűségéből, amelyből viszont előbb-utóbb veszíteni fog, tehát a pártszövetség szerintem lépni fog inkább előbb, mint utóbb. E szempontból az utolsó terminus jövő tavasz, de nem lepne meg, ha már az idén előállnának valamivel. A közmondást parafrazálva, ma megtehetik, így nem fogják holnapra halasztani. De ha nem is csinálnak semmit, az előrehozott választások belebegtetése egy dologra kiválóan alkalmas: arra, hogy még jobban leapasszák a PDL, illetve a Diaconescu-párt parlamenti frakcióit, mert e két alakulatnak rémálma lenne egy előrehozott választás.

Engem amúgy teljesen meglep a PDL viselkedése, teljesen le van fagyva. Napról napra újabb adóemelésről, áremelésről ad hírt a sajtó, és a demokrata-liberális politikusok bár meg sem szólalnak.

 658 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...
Megszakítás