fbpx

Munkafüzet nyolcadikosoknak a záróvizsgára való felkészüléshez

Elsősorban az online oktatásból kimaradt nyolcadik osztályosoknak szerkesztettek munkafüzetet az országos záróvizsgára való felkészüléshez. A Hargita Megye Tanácsa kezdeményezésére és támogatásával, a Hargita Megyei Tanfelügyelőség szakmai koordinálásával és a Kovászna Megyei Tanfelügyelőség partnerségével kiadott oktatási eszközt sajtótájékoztatón adták át május 15-én a csíkszeredai megyeházán. Az első kiadásból 500 darabot nyomtattak, közel 6000 lej értékben, majd következik a kiadvány második része.

„Fontosnak tartjuk, hogy a diákok folytatni tudják a felkészülést és a tanulmányaikat a jelenlegi helyzetben is. Ezekben a hetekben egy olyan digitalizációs programon dolgozunk, amely biztosítja a vidéki környezetben élő vagy hátrányos helyzetben levő diákoknak a szükséges támogatást tanulmányaik folytatására. Fontos, hogy mindenki kapjon lehetőséget itthon. Köszönjük a tanfelügyelőségnek a szakmai segítséget, a Hargita Megye Tanácsa tagságával és fenntartásával működő Hargita Megyéért Egyesület együttműködését, az egyesület finanszírozta a tagdíjból a munkafüzetek nyomtatását” – mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

„A célunk az volt a koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzetben, hogy segítsük a diákokat a tanulásban, erre irányult a Suli Tv is. A munkafüzet célja pedig az, hogy támogassuk a tanulásban azokat a diákokat is, akiknek nincs vagy nehezen elérhető az internet, összekapcsolva őket a pedagógusokkal. A munkafüzet anyaga elérhető lesz a tanfelügyelőség honlapján is” – számolt be Ferencz-Salamon Alpár megyei tanácsos, a projekt ötletgazdája és koordinátora.

A magyar nyelv és irodalom rész összeállítását Bogács Nóra Ágnes tanár irányította, aki a sajtótájékoztatón elmondta, konkrét szövegeken keresztül mutatják be a nyelvi sajátosságokat. Minden fejezet gyakorlórésszel zárul, a feladatok különböző nehézségűek. A matematikaanyagot összefoglaló részben az elméleti tartalmakat szintén gyakorlófeladatok követik, számolt be Hodgyai László matematika szakos tanár. A román nyelv és irodalom anyag szakmai irányításáért Bartolf Hedwig szakfelügyelő, tankönyvíró felelt.

A sajtótájékoztató után négy családnak adták át a munkafüzetek első példányait Hidegségben.

– Nagy örömünkre szolgál, hogy elérkezett Gyimes völgyébe is a megyei tanács kezdeményezte támogatás azoknak a diákoknak, akiknek semmilyen informatikai eszköz nem áll rendelkezésükre – fogalmazott Jávárdipatakán, az átadáskor Rácz Árpád megyei tanácsos, iskolaigazgató.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.