fbpx

Na végre!

Néhány napja dohogtam egyet a blogomon, hogy nem érzem azt a kritikai szellemet a MIÉRT-en, ami sajátja kell hogy legyen egy komoly közéleti ifjúsági szervezetnek. De megtört a jég, Jakab Adorján kritikus hangvételű észrevételt fogalmazott meg a MIÉRT-tel foglalkozó blogbejegyzésem kapcsán.

Köszönöm a kritikus megszólalást. Már nagyon vártam erre, hogy MIÉRT-es fiatal fontos RMDSZ-es pozíciót betöltő személyt tegyen helyre. Bízom benne, hogy az akciónak lesz folytatása, és mondjuk két héten, egy hónapon belül Jakab Adorján, illetve a vele azonos véleményen levő más MIÉRT-es vezető is veszi a bátorságot, és folytatja a tetemrehívási hadműveletet.

Ha ránézünk az RMDSZ-ranglétrára, tőlem felfelé, de lefelé is vannak tisztségviselők, választottak szép számban, akiken ezt vagy azt számon lehet kérni. Tulajdonképpen valamit mindenkin, és minél inkább halad felfelé a célpont kiszemelésével a MIÉRT-es fiatal, annál többet tud számon kérni. Egy közéleti ifjúsági szervezetnek ugyanis ez az egyik legfontosabb feladata: fiatalos hevülettől vezérelve élő lelkiismerete legyen egy nagy közéleti szervezetnek, számon kérjen mindent és mindenkit.

Sajnos, Adorján, ezt a kritikai hajlamot az utóbbi években én nem tapasztaltam részetekről, de természetesen megcáfolhatod, ha felsorolod, hogy az idősebb politikusi generációt hol és mikor tette helyre MIÉRT-es vezető. Kongresszuson, SZKT-n, elnökségi ülésen, SZÁT-on ennek jelét nem láttam. Láttam viszont a MIÉRT-vezérkar passzivitását például a legutóbbi választási évben, 2012-ben, amikor tehetséges, jól teljesítő, perspektivikus MIÉRT-esek mozgósítási képességeit az idősebbek a választási sikerhez felhasználták, utána meg úgy bedaráltak, ahogy az a nagy könyvben meg van írva.

Tehát, Adorján, előtted és kollégáid előtt nyitott a pálya, bebizonyíthatjátok, hogy a kritikai szellem él és virul a MIÉRT-ben. Borogassatok asztalt, hívjatok tetemre bárkit is az RMDSZ-ből vagy más közéleti szervezetből, pártból, mutassátok meg erőtöket!

Ha ezt nem teszitek, ha ezt nem teszed, akkor mindaz, amit leírtál, igencsak sokat veszít súlyából.

Ma névnapod van, és ez alkalomból minden jót kívánok neked.

 764 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...
Megszakítás