fbpx

Nagy értéknek számítanak toronyóráink

Templomok, egyházi épületek, ravatalozók építése, felújítása mellett Hargita Megye Tanácsa egyházaknak szóló pályázata révén idén is támogatja toronyórák javítását és harangok automatizálását. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint megyénkben számos díszes toronyóra található, amely nagyban meghatározza egy-egy település faluképét, ezért nagy értéknek számítanak a még fellelhető és restaurálható szerkezetek. A megyeelnök reméli, hogy az egyház részéről erre is lesz igény és pályázat.

Az egyház közösségépítő jellegét Hargita Megye Tanácsa mindig elismerte, így ennek megfelelően minden évben igyekszenek a lehető legtöbb támogatást nyújtani, a támogatást pedig a lehető legjobb helyre igyekeznek elosztani. A megyei tanács 2001-től támogatja a Hargita megyében működő egyházakat, 2009-től pedig külön egyházi részleg működik az országban egyedülállóan.

A pályázatokat február 15-ig 12 óráig várják, amelyeket leadhatnak Csíkszeredában Hargita Megye Tanácsa iktatójában (Szabadság tér 5. szám) vagy a területi irodáknál (Székelyudvarhely, 1918 December 1. út 9. szám, Székelykeresztúr, Szabadság tér 55. szám, Gyergyószentmiklós, Szabadság tér 12. szám). Ugyanitt igényelhetik a pályázati űrlapot, vagy letölthetik az alábbi linkről:

www.hargitamegye.ro/egyhazak.html

Az elmúlt évek egyháztámogatásainak beszámolóját és a támogatásokat összegző infografikát Borboly Csaba közösségi oldalán tanulmányozhatják.

Csíkszereda, 2017. február 8.

 675 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...
Megszakítás