fbpx

Negatívak a teszteredmények

Lezárult a Csíkszeredai Megyei Sürgősség Kórház kardiológiai osztályán az újratesztelési folyamat, és nincs újabb koronavírus-fertőzés. Nem igazoltak pozitív esetet a belgyógyászati osztályon sem.

 

Negatív lett valamennyi koronavírusteszt a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház kardiológiai osztályán végzett újratesztelés során, sem az alkalmazottak, sem a páciensek körében nem észleltek újabb fertőzést.

A kardiológiai osztályon kedden még két páciens volt beutalva, de a nap folyamán őket is kibocsátják, és ezt követően teljes fertőtlenítés zajlik az osztályon. Szerdától ismét vesznek fel betegeket a kardiológiai osztályra, és újra beindul a rendelés a kardiológiai járóbeteg-rendelőben is. Az eddig előjegyzett pácienseket felhívják és új időpontot adnak nekik.

A belgyógyászati osztály alkalmazottai körében elvégzett koronavírustesztek eredménye is negatív lett.

„Nagy megkönnyebbülés most mindannyiunk számára, hogy a jelek szerint sikerült megállítani a fertőzéseket ezeken az osztályokon. Az elővigyázatosság azonban továbbra is elsődleges kell hogy legyen, be kell tartani minden védőintézkedést” – mutatott rá Konrád Judit, a kórház menedzsere.

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház koronavírus-fertőzötteket ellátó osztályain kedden 64 személy volt beutalva, közülük ötven személynél igazolták a fertőzést, a többiek ennek gyanúja miatt kerültek kórházba. A tünetmentes és az enyhe tünetű fertőzöttek számára működő külső kórházi egységben továbbra is 14 személyt látnak el.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.