fbpx

Nemzeti összetartozás napja és pünkösdi búcsú a béke és jóság jegyében

Az elmúlt két év járványügyi korlátozásait követően idén újra nagy számban érkezhettek Csíksomlyóra zarándokok a pünkösdi fogadalmi búcsú ünnepére.

A búcsút megelőző napon ünnepélyes keretek között, egyházi és világi elöljárók jelenlétében fogadtuk azt a 211 lovas zarándokot, akik Erdély számos szegletéből és Magyarországról érkeztek a pünkösdi fogadalmi búcsúra. A Kis- és Nagy-Somlyó hegyek közötti térségen megtartott eseményt követően megemlékezést tartottunk a nemzeti összetartozás napja alkalmából a csíksomlyói Fodor-ház kertjében álló Székely Hadosztály emlékműnél.

Az idei csíksomlyói búcsú igazán különleges volt, hiszen újra korlátok nélkül vehettünk részt az ünnepi szentmisén. Sokan úgy gondolták, hogy többé már nem lehetőségünk így összegyűlni és ünnepelni.

Igaz, hogy sok türelem kellett hozzá, mindannyian egy nagyon nehéz időszakon mentünk át. De kitartással és hittel sikerült magunk mögött hagynunk ezt a két évet.

Idén is megtörtént a csoda! Újra találkoztunk a csíksomlyói hegynyeregben. Az elmúlt napok találkozásai, élményei bevésték mindannyiunk emlékezetébe és szívébe magukat.

Hihetetlen elmény volt, mint 300 ezer emberrel együtt énekelni a himnuszainkat. Biztos vagyok benne, hogy a hegyen és felhőkön túl is elért a hangunk.

De még nem ért véget az utunk. Bízom benne, hogy a jövő évben újra ugyanitt fogunk találkozni és búcsút nyerni a csíksomlyói Szűz Mária kegyelméből.

 

 

 

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.